Вести

Одличне игре Вање Ивановић на трећем турниру Лиге нација

 

Примач Железничара Вања Ивановић бележи одличне игре за подмлађену сениорску репрезентацију Србије на трећем турниру Лиге нација, који се одржава од 11. до 16. јуна у јапанском граду Фуокока.

У првој утакмици против Холандије (1:3) Ивановић је била друга по ефикасности са 15 поена, иза Букилић са 24. У другом мечу, против Француске, који је завршен идентичним резултатом, Вања Букилић је освојила 26, а Вања Ивановић 17 поена.

Нашој репрезентацији остале су још две утакмице: у суботу против домаћина Јапана, у недељу је супарник Италија.

Подсећамо да је Вања Ивановић играла и на првом турниру у Рио де Жанеиру, са знатно искуснијим одбојкашицама, када је била једини примач из домаћих клубова у нашој сениорској селекцији.

Имајући у виду да је селектор Ђовани Гвидети на Копаонику започео припреме прве поставе Србије за Олимпијске игре, у Јапан је отпутовала подмлађена репрезентација, састављена од играчица које су претходно првенство играле у домаћим клубовима. Саим Пакан, асистент Ђованија Гвидетија, први је тренер на турниру у Фукуоки и предводи овај састав:

Техничари: Марија Миљевић и Рада Перовић.

Коректори: Вања Букилић и Милица Видачић.

Либера: Бојана Гочанин и Милица Медвед.

Блокери: Миња Осмајић, Ана Малешевић, Ива Шућуровић и Наташа Чикуц Динс.

Примачи: Вања Ивановић, Мина Мијатовић, Јована Цветковић и Бранка Тица.

Међу 16 одбојкашица које су на припремама за Олимпијаду налази се и некадашња одбојкашица Железничара Александра Узелац, освајач сениорске сребрне медаље на Европском првенству.

Из редова Железничара на почетним припремама репрезентације (шири списак) биле су и либеро Стефана Пакић и коректор Јована Зеленовић