ЈУ ,,Установа за спорт и омладину Лајковац``

О нама

ЈУ УСТАНОВА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ЛАЈКОВАЦ основана је 29.12.2014.године, Одлуком СО Лајковац (Сл. Гласник СО Лајковац бр.2/2014).

Установа за спорт и омладину налази се у беспрекорно конципираној спортско – рекреативној зони Лајковца, на атрактивној локацији надомак образовних установа.

Како је развој спорта, односно улагање у спорт најпримеренији и најефикаснији начин да се смање негативни утицаји модерног начина живота, управо на тај начин општина Лајковац даје пример другима. Кроз изградњу и улагање у инфраструктуру, развој клубова и спорта који су од посебног значаја за Лајковац, општи циљ је анимирање што већег учешћа деце и омладине у спортском животу, развој школског спорта, развој рекреативног спорта – спорта за све, што директно утиче на побољшање квалитета живота грађана.

Основну структуру система спорта у Лајковцу чине: Спортски савез, спортски клубови и струковна удружења из области спорта.

Општина Лајковац је у изузетно повољном положају на плану спортске инфраструктуре, са тенденцијом да испрати све нове потребе које се нужно временом јављају.

Хала спортова у Лајковцу је потпуно модеран спортски објекат, изграђен по европским стандардима.

Спортска хала Лајковац је већ близу деценију место одржавања многих спортских манифестација. Изграђена по европскм стандардима, површине око 4000 квадрата и преко 800 места на трибинама. Предвиђена је за тренинге и утакмице клубова дворанских спортова, као и за наставу физичког васпитања основаца, а погодна је и за бројне друге садржаје, укључујући и комерцијалне.