Вести

Жеља победник Меморијала „Радован Бели Марковић““

 

У Лајковцу је одржан трећи Меморијал „Радован Бели Марковић“, у част
познатог српског књижевника, који је био велики љубитељ одбојке и почасни председник Железничара.

Турнир у Хали спортова Лајковац отворио је председник општине Андрија Живковић, изразивши велико задовољство што ОК Железничар чува традицију одржавања турнира у част Књижевника, што Лајковац има прилику да угости сјајне екипе, као и љубитеље одбојке и поштоваоце лика и дела Радована Белог Марковића.
„Књижевнику је улога почасног председника Одбојкашког клуба Железничар из Лајковца, како је говорио, била најдража друштвена функција, на коју је био посебно поносан!“

Шампионски пехар припао је домаћој екипи након убедљиве победе у финалу против Инђије са 3:0 (25:15, 25:9, 25:11). Пехар победнику уручила је Маријана Милановић, власница ауторских права дела Белог Марковића, а најбољој играчици турнира Вањи Ивановић из Железничара председник клуба Живорад Лазаревић.

Утакмица за треће место између Клека и Спартака донела је доста узбуђења, да би на крају славиле Зрењанинке. Милановићева је пехар за треће место уручила капитену Клека Ани Сајић, а Лазаревић пехар за четврто место капитену Суботичанки Драгани Королији.

Првог дана турнира убедљиве победе од 3:0 остварили су Железничар против Спартака и Инђија против Клека.

Пред почетак нове сезоне Жеља ће одиграти и међународни турнир у Марибору од 23. до 25. септембра, на којем још учествују Абсхерон ВЦ из Бакуа и домаћа ОТП банка Браник. У осмини финала Купа Србије 25. састав Ратка Павличевића дочекује зрењанински Клек, док Суперлига Србије стартује 4. октобра.