Вести

Жеља променио тренера и победио Цер у Лајковцу

 

На другом узастопном мечу у Лајковцу ФК Железничар је прекинуо серију од два пораза, вратио самопоуздање и пољуљано поверење навијача. Железничар је данас савладао последњи тим на табели, Цер из Петковице, са 3:1. Не знамо колико је на успех утицала промена шефа стручног штаба, али је ФК Железничар потврдио пред ову утакмицу да је Жарко Анђић поднео оставку, а на његово место ангажован Александар Пакић из Лајковца,  добро познат свим љубитељима фудбала у вароши на Колубари.

Саша Пакић је био дугогодишњи играч Железничара, затим у више наврата тренер првог тима и млађих категорија. Његов помоћник биће Предраг Латковић.

Железничар је повео голом искусног Филипа Рајевца у 17. минуту да би гости изједначили преко Станојевића у 40. минуту. Као добар потез Пакића показао се улазак Милоша Маринковића  од старта другог полувремена, јер је већ у 47. минуту довео свој тим у вођство. Све бриге око коначног резултата развејао је Владимир Бошковић поготоком у 87. минуту.

Из 12. кола Колубарско-мачванске зоне издвојићемо још да је у Богатићу Мачва победила Рађевац из Крупња са 1:0, да је Рибница диоживела други узастопни пораз и то од тренутно водећег Липолиста, као и да је лешнички Борац још једној екипи нанео убедљив пораз у гостима, као прошле недеље Жељи, жртва су овога пута били ОФК Дивци. И ово коло је било веома ефикасно са 23 гола на шест утакмица, а рекорд је пао у Липолисту где је постигнуто осам голова.

Очигледно је да се у овогодишњем првенству Колубарско-мачванске зоне ствари често мењају, да нема фаворита и изразитих лидера, да скоро свако свакога може да победи, тако да се вероватно расплет неће знати до самог краја такмичења. Једино се Цер осамио на зачељу табеле. Подсећамо да се првак пласира у Српску зону, док наредних пет тимова иде у новоформирану Зону Дрина.

Резултати 12. кола Колубарско-мачванске зоне: Мачва 1929 – Рађевац 1:0,  Липолист – Рибница 5:3, ОФК Дивци – Борац 1:5, Хајдук Станко – Осечина 1:1, Раднички Ваљево – Дрина 1:1 и Железничар – Цер 3:1.

Табела: Липолист 22, Мачва 21, Борац Лешница 19, Раднички 18, Осечина и Рибница по 17, Дрина, Рађевац, Железничар и Дивци по 16, Хајдук Станко 15 и Цер 8.

У следећем колу Железничар гостује у Љубовији.