Вести

Железничар победио Партизан Ефбет са 3:1

 

У одложеној утакмици 13. кола Суперлиге Србије одбојкашице Железничара вечерас су у Хали спортова Лајковац победиле Партизан Ефбет са 3:1, по сетовима 25:17, 25:17, 18:25 и 27:25.

За клуб и навијаче вечерашњи меч обележили су повратак Келси Велтман и сјајно поентерско вече Вање Ивановић – 23 поена. Коректор Јована Зеленовић је такође била веома ефикасна са 21 поеном, Милојевић је освојила 12, Томић 10, Велтман 7 и Копривица 2.

Партизан је изненадио у другом делу утакмице, прво освојеним трећим сетом, а затим и великим отпором у четвртом, који је састав Бранка Ковачевића добио на разлику. Најефикасније одбојкашице црно-белих биле су Родић и Круљ са по 17 поена.

Још један одложени меч 13. кола одигран је вечерас, у којем је после велике борбе Спартак добио Раднички Бластерс са 3:2, док је Уб је очекивано победио Инђију са 3:0 у  накнадно одиграној утакмици 15. кола.

Железничар у следећем колу игра врло важну утакмицу против Црвене звезде у Београду. На сајту Одбојкашког савеза Србије најављена је за 9. фебруар у 19 часова, али не би било први пут да буде померања термина у односу на најављени, имајући у виду да би лајковачки тим морао да игра већ за два дана. Ако победи, Жеља би скоро сигурно обезбедио трећу позицију пред плеј-оф, чиме би избегао Јединство у ранијој фази разигравања за титулу.