Вести

Железничар дочекује италијански Кјери у осмини финала Купа ЦЕВ

 

У среду од 19 часова, у Хали спортова Лајковац, очекује нас прави одбојкашки спектакл – у госте долази Кјери из Италије, прошлогодишњи освајач Челенџ купа. У питању је прва утакмица осмине финала Купа ЦЕВ, реванш ће се играти у Италији.

Кјери је тренутно петопласирани тим италијанске Серије А1, са пет победа из осам кола. Има врло искусан интернационални састав из којег треба издвојити: Американке Ејвери Скинер и Мадисон Ришел, Гробелну из Белгије, италијанску репрезентативку бугарског порекла Офелију Малинов, искусну италијанску интернационалку Валерију Папа, Ану Греј, Немицу Вејцел… Шеф стручног штаба је Ђулио Бреголи.

Од спортског директора Иване Лазаревић сазнајемо да ће Жеља бити појачан за искусног средњег блокера Божицу Марковић, која ће за лајковачки састав дебитовати против Италијанки. Тако ће Жеља надоместити највероватнији изостанак Љубице Милојевић, која је имала лакше истегнуће листа у мечу против ТЕНТ-а у Обреновцу. Ако Милојевић не буде могла да заигра сутра, свакако ће бити спремна за реванш.

Божица Марковић се вратила из израелског Макабија, а пре тога је две сезоне играла за Црвену звезду, по чему је љубитељи одбојке у Србији највише знају. Из управе Жеље такође сазнајемо да су Вања Ивановић и Милена Копривица у тренинг процесу, видећемо да ли ће нека од њих две бити у саставу за сусрете са Италијанкама.

Подсећамо да је Железничар у претходној рунди овог европског такмичења елиминисао екипу Кралово Поле из Брна. Први меч у Чешкој наше девојке добиле су са 3:1, док су у реваншу у Лајковцу поражене са 3:2, па су се се пласирале даље захваљујући бољем сет количнику. Кјери је, према очекивању, савладао швајцарски Дудинген са 3:0 у обе утакмице.

Од српских женских тимова у Купу ЦЕВ учествује и Црвена звезда, која вечерас дочекује Шелми из Брна.