Вести

Убедљив пораз Железничара усред Лајковца

 

ФК Железничар је данас приредио непријатно изненађење својим навијачима – усред Лајковца доживео је убедљив пораз од Борца из Лешнице са 4:1. После другог узастопног пораза Жеља је пао на претпоследње место на табели Колубарско-мачванске зоне.

Пред почетак утакмице одржан је минут ћутања за легенду лајковачког фудбала Владу Грујичића Лала, који је данас преминуо. Комеморација некадашњем центарфору Железничара и лазаревачке Колубаре биће организована у уторак у згради Општине Лајковац.

Прво полувреме није наговештавало дебакл лајковачког тима, јер је Лука Стојаковић донео вођство у 25. минуту које је задржано до краја овог периода игре. И онда, почетком другог полувремена, креће невероватна голеада Борца, који постиже три гола за осам минута! Стрелци су били Глишић у 50, Павловић у 53. и Стојановић у 58. минуту. Тачку на болан пораз Железничара ставља Матић у 68. минуту.

После првог круга првенства требало би да се упали аларм у Железничару јер се, након прошлогодишње стабилизације клуба, очекивао солидан пласман и да се „дизелка“ нађе међу пет клубова (од другог до шестог места) који ће се од 2024/25. наћи у новоформираној Зони Дрина.

Једанаесто коло Колубарско-мачванске зоне било је изузетно ефикасно, постигнуто је чак 25 голова на шест утакмица – у просеку нешто више од четири по утакмици. Рекорд је оборен у Ваљеву где је Раднички постигао осам голова.

Резултати: Осечина – Мачва 6:0, Дивци – Рађевац 2:1,  Хајдук Станко – Рибница 2:0, Липолист – Дрина 1:0 Раднички Ваљево – Цер 8:0 и Железничар – Борац 1:4.

Табела: Липолист 19, Мачва 18, Раднички и Рибница 17, Осечина, Рађевац, Борац и Дивци по 16, Дрина 15, Хајдук Станко 14, Железничар 13 и Цер 8.

У следећем колу Железничар дочекује последњепласирани Цер из Петковице.