Вести

У недељу дерби против ТЕНТ-а у Обреновцу

 

После два лакша противника и рутинских победа, одбојкашице Железничара очекује веома тешко гостовање у Обреновцу. Утакмица осмог кола Суперлиге Србије игра се у недељу 26. новембра од 18 часова, у СКЦ Обреновац.

Уз Јединство, ТЕНТ је екипа која је највише показала ове сезоне. У прошлом, седмом колу доживеле су први пораз у свим такмичењима и то управо од актуелних шамионки из Старе Пазове. Пре два дана добиле добиле су Црвену звезду у Београду у првој утакмици полуфинала Купа Србије, и тако направиле значајан корак до финала.

Ове јесени Жеља и ТЕНТ су се сусрели у куп утакмици у Лајковцу, коју су Обреновчанке прилично лако добиле. У међувремену, доста тога се сложило у игри састава Бранка Ковачевића и сигурно ће пружити знатно јачи отпор. С друге стране, одбојкашице ТЕНТ-а доста су уморне због играња у три такмичења, и то на високом нивоу. То је у изјави донекле потврдио и шеф стручног штаба Игор Жакић, након исцрпљујућег куп меча у пет сетова са Црвеном звездом, којем је претходила утакмица са Јединством такође у пет сетова.

Када се све сабере, верујемо да ће овај меч бити неизвеснији од претходног, а очекује се и значајна подршка навијача из Лајковца у оближњем Обреновцу.

Парови осмог кола: Спартак – Јединство (вечерас), субота: Раднички Бластерс – Клек, Партизан Ефбет – Црвена звезда, Уб – Омладинац, Инђија – Срем и ТЕНТ – Железничар (недеља).