Вести

Реванш меч Купа ЦЕВ у Торину 7. децембра

 

Друга утакмица осмине финала Купа ЦЕВ између Кјерија и Железничара одиграће се у четвртак 7. децембра од 20 часова, у дворани „Ђани Асти“ у Торину. Наше одбојкашице убедљиво су поражене у првом мечу у Лајковцу, са 3:0.

Кјери, петопласирани тим врло јаке италијанске Серије А, прошлогодишњи освајач Челенџ купа и један од најјачих тимова у Купу ЦЕВ, велики је фаворит  у реваншу, тако да је сваки частан пораз добар резултат за Жељу. Одбојкашице Железничара могу растерећено да прикажу најбољу могућу игру, а потенцијал свакако имају.

Бранко Ковачевић ће на располагању имати одличну Љубицу Милојевић, а већ се уиграла са тимом и нова одбојкашица на позицији средњег блокера Божица Марковић.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија 3 бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује “златни сет”, који се игра одмах по завршетку друге утакмице. “Златни сет” се игра до 15 поена.

Победник дуела Железничар – Кјери играће за четвртфинале против победника двомеча између пољских екипа Хемик Полице и Бјелско Бјала.