Вести

Пораз ФК Железничара у Дивцима

 

Редовно 20. коло Колубарско-мачванске зоне одиграно је у ванредном термину, односно данас. Железничар је поражен у комшијским Дивцима са 2:0 и тако наставио пролећни тренд освајања бодова на свом стадиону и пораза на гостовањима. Захваљујући резултатима тимова који су близу по броју бодова, Жеља је на табели пао за само једно место, тако да је тренутно на шестој позицији.

Гости су повели врло рано, већ у петом минуту преко Белушевића. Коначан резултат од 2:0 поставио је Стељић у 61. минуту.

Шеф стручног штаба Игор Пакић није задовољан залагањем својих фудбалера, за разлику од претходна два меча у којима је освојено шест бодова, али указује на велики значај следеће утакмице у Лајковцу:

„Једино оправдање је што смо у кратком периоду одиграли доста утакмица у првенству и купу са малим ростером, са 12-13 играча, јер имамо доста повређених фудбалера и приметан је умор. Ипак, све држимо у својим рукама. У недељу играмо најбитнију утакмицу у првенству, надамо се да ћемо победити и тако остварити зацртани циљ. Зато бих позвао суграђане да у недељу испуне стадион, да буду наш дванаести играч и помогну нам да освојимо три важна бода“.

Резултати 20. кола:  Мачва 1929 – Рибница 3:3, Дрина – Осечина 3:0, Цер – Хајдук Станко 2:0, Борац Лешница – Липолист 3:2 Рађевац – Раднички 0:0, Дивци – Железничар 2:0.

Табела: Липолист 38, Борац (Л) 37, Раднички 31, Осечина 29, Дрина 29, Железничар 29, Мачва 27, Дивци 26, Рађевац 25, Рибница 24, Хајдук Станко 20 и Цер 15 бодова.

У 21. колу Железничар дочекује Рађевац из Крупња 21. априла од 16 часова.