Вести

OK Железничар завршио такмичење у Купу Србије

 

ТЕНТ је први полуфиналиста 58. Купа Србије у конкуренцији одбојкашица. Екипа из из Обреновца је вечерас у Лајковцу, у првој утакмици четвртфинала, савладала домаћи Железничар са 3:0, по сетовима 25:21, 25:16 и 25:17, после 70 минута игре.

Уместо „дизелке“ вечерас је Лајковцем протутњао ТЕНТ. Још једном су Обреновчанке показале да су у феноменалној форми на старту сезоне, без пораза у домаћим и међународним такмичењима. Очекивало се да ово буде најузбудљивија утакмица четвртфинала, али је Железничар једноставно био немоћан.

У свим сетовима гошће су водиле са великом разликом и тешко су давале шансу одбојкашицама Железничара да им се примакну. Само у првом сету су се приближиле на два разлике, док је у наредним сетовима сваки покушај домаћег тима да смањи разлику ТЕНТ брзо сузбијао.

У саставу Бранка Ковачевића највише поена, по 10, освојиле су Милојевић и Зеленовић. Терел и Филиповић додале су по 6, Томић 5, Жакић 4 и Станојевић 1. У редовима ТЕНТ-а најефикаснија је била некадашња Жељина одбојкашица Милана Рајлић са 15 поена, затим Мијатовић са 14 и Цветковић са 10.

Преостале три утакмице четвртфинала одиграће се сутра (среда, 1. новембар), а састаће се Јединство – Срем (18.00), Црвена звезда – Спартак (18.30) и Уб – Инђија (19.00).