Вести

Наступи Мине Станојевић и Адријане Костадиновић за репрезентацију

 

Првотимке Железничара, младе и талентоване одбојкашице Мина Станојевић и Адријана Костадиновић, ових дана наступају или су већ наступале за јуниорску и кадетску репрезентацију Србије, што још једном доказује квалитетан рад са младим одбојкашицама у лајковачком клубу.

Примач Мина Станојевић игра за јуниорску репрезентацију (играчице до 20 година, 2005. и млађе) у првој рунди квалификација за овогодишње Европско првенство. Овај турнир игра се у Истанбулу од 23. до 27. јануара, а репрезентација Србије је у првом колу савладала Грчку са 3:0. Други меч у групи играће у четвртак против Црне Горе, две првопласиране екипе иду у полуфинале, а на Европско првенство пласираће се само победник турнира. У другој групи су Турска, Румунија и Тзв. Косово. Селектор репрезентације у којој је дошло до смене генерације је Владимир Васовић.

Лајковчанка Адриана Ада Костадиновић је на позицији коректора била у саставу кадетске репрезентације (до 18 година, 2007. и млађе) у првој рунди квалификација за Европско првенство, која је организована у Софији од 17. до 21. јануара. Србија је поражена у полуфиналу од домаћина Бугарске са 3:0, тако да није обезбедила учешће на Европском првенству, али ће имати прилику да то учини на другом квалификационом турниру у априлу. У групном делу турнира у Софији Србија је победила Северну Македонију и изгубила од Турске. Селектор је Немања Зекић.

Због различитих обавеза клубова који још увек играју у међународним куповима, као и јуниорске и кадетске репрезентације, испреметане су неке утакмице. Тако ће Железничар прву утакмицу у полусезони одиграти са Сремом, 31. јануара у Сремској Митровици. Одигране су три утакмице 13. и 14. кола, које је обележио дерби између Уба и Црвене звезде, у којем су Београђанке направиле фантастичан преокрет и после 0:2 на врућем терену у Убу добиле меч са 3:2. ТЕНТ је победио Инђију са 3:0, а Јединство Срем истим резултатом.

Жеља ће бити јачи у наставку сезоне за сјајног примача Вању Ивановић, која ће после дуже рехабилитације коначно заиграти за свој тим.

Фото: Одбојкашки савез Србије