Вести

Мина Станојевић са јуниоркама „јури“ Европско првенство

 

Примач лајковачког Железничара Мина Станојевић наредних дана ће са јуниорском реперезентацијом Србије покушати да избори пласман на овогодишње Европско првенство.

Женска јуниорска репрезентација Србије (до 20 година, рођене 2005. и млађе) играће у А групи друге рунде квалификација за 29. Европско првенство од 4. до 6. априла у Врњачкој Бањи.  Наша репрезентација је у групи са Румунијом, Аустријом и Белгијом. Директне преносе свих утакмица из Врњачке Бање можете гледати на Јутјуб каналу ОССРБ:  //www.youtube.com/@OSSRBOdbojkaskisavezSrbije/streams

Јуниорке Србије ће први меч у Врњачкој Бањи одиграти сутра (четвртак, 4. април) од 19.00 часова против Аустрије. Други ривал Србији биће Румунија у петак, 5. априла од 19.00 часова. Србија ће у последњем, 3. колу у суботу, 6. априла играти против Белгије од 19.00 часова.

Пласман на ЕП из друге рунде квалификација обезбедиће победници пет група, као и четири најбоље другопласиране репрезентације. Дакле, ако наше девојке освоје прво место у Врњачкој Бањи биће сигурне учеснице првенства Европе.

XXИX ЕП 2024. у конкуренцији јуниорки одиграће се у Бугарској (место ће накнадно бити одређено) и у Даблину, у Ирској од 5. до 17. августа. Пласман су до сада остварили Бугарска, Ирска (организатори), Турска, Шведска, Хрватска, Пољска и Италија.