Вести

Ада Костадиновић се са кадеткињама пласирала на Европско првенство

 

На недавно завршеном квалификационом турниру одржаном у Врњачкој Бањи, женска одбојкашка кадетска репрезентација Србије (до 18 година, 2007. и млађе) изборила је учешће на овогодишњем Европском првенству. У саставу је била и чланица ОК Железничар, талентована Лајковчанка Адриана Ада Костадиновић, што је још једна популаризација и афирмација одбојке у Лајковцу. Подсећамо да је Адриана прошла и пионирску селекцију Србије, да би у складу са годиштем била пребачена у кадетску репрезентацију, с тим што је она 2008. годиште.

Србија је заузела друго место на турниру Б групе друге рунде квалификација за ЕП 2024. у Врњачкој Бањи и пласман је обезбедила као једна од четири најбоље другопласиране селекције. Наше кадеткиње су победиле Северну Македонију са 3:0 и Чешку са 3:2, да би у одлучујућем мечу за прву позицију, после велике борбе, биле поражене од Холандије са 3:2, по сетовима 25:21, 19:25, 24:26, 25:18 и 15:6.

Кадеткиње Србије ће 12. пут узастопно играти на првенству Европе, а до сада су освојиле 6 медаља, по 3 сребрне и бронзане.

XВИ ЕП 2024. у конкуренцији кадеткиња одиграће се у Блажу, у Румунији и Хераклиону на Криту, у Грчкој од 1. до 13. јула 2024. На првенству Европе ће играти 16 репрезентација подељених у две групе са по 8 селекција, а претходно су учешће обезбедиле: Грчка, Румунија (организатори), Турска, Финска, Хрватска, Пољска и Белгија.