Вести

Одбојкашице на турниру код освајача Лиге шампиона

 

У склопу припрема за нову сезону ОК Железничар ће предстојећег викенда, 14. и 15. септембра, играти на турниру у Италији којем је домаћин Конељано, овогодишњи првак Европе! Позив на турнир је велико признање за Жељу, имајући у виду да је Конељано једна од најјачих екипа на свету, која је прошле године освојила све што се може. Предводи је некадашњи селектор Србије Данијеле Сантарели, који је с нашом репрезентацијом освојио Светско првенство.

На турниру “Трофеј града Конељана” још учествују немачки Дресднер и ОТП Банка Браник из Словеније. У суботу од 17 часова састају се немачка и словеначка екипа, а од 20.30 домаћин и Железничар. Утакмица за треће место је у недељу од 15 часова, а финале у 18 сати.

Лајковачки тим у Италију путује у комплетном саставу, укључујући и Канађанку Авери Алар, која се припремама прикључила 1. септембра.

Железничар је већ одиграо две пријатељске утакмице, против Црвене звезде и ТЕНТ-а, обе у пет сетова, тако да су одлично послужиле као провера тренутне спремности тима и тактичких замисли новог тренера Ратка Павличевића.

Одбојкашки савез је објавио распоред утакмица новог првенства Суперлиге Србије, које почиње 4-6. октобра. У првом колу одмах дерби, Жеља дочекује ТЕНТ, затим следе мечеви против Срема, Инђије, Спартака, Партизана итд.