26 септембар 2015
Категорија Новости
26 септембра 2015,
 Off

Победом над екипом Гацко од 3:2, Железничар се први пут пласирао у финале Балканског купа у одбојци! У првом мечу турски прволигаш „Идман Очаги“ из Трабзона савладао је румунску „ЦСУ Медицина“ из Тарго Муреша са 3:1. Према приказаном прве вечери, турска екипа је фаворит за освајање Купа, мада се Жеља узда у још већу подршку домаћих навијача. Данас у 16.30 је утакмица за треће место, док се финале између Трабзона и Железничара игра у 19 сати.

У присуству званичника Балканске одбојкашке асоцијације, Одбојкашког савеза Србије и комплетног руководства општине Лајковац, Балкански куп у одбојци за жене отворио је председник Општине Живорад Бојичић:

– Поштовани пријатељи спорта, даме и господо, част ми је што могу да прогласим отвореним Балкански куп у женској одбојци. Трудићемо се да будемо што бољи домаћини такмичаркама и одбојкашким посленицима. Лајковац је град спорта, посебно женске одбојке. Свим учесницима овог турнира желим такмичарску срећу, уверен да ће, као и до сада, победити спорт. Надам се, такође, да ћете се у Србији и Лајковцу добро осећати. Желим вам сваку срећу и остварење спортских снова!

Наизглед физички слабији, Гацко се показао као чврста и упорна екипа. Осцилација је било на обе стране, очигледно је да Жеља није још уигран и да је играо под притиском, али је синоћ било јасно да има јачи тим. Победи су највише допринела овогодишња појачања, Бојана Мартиновић која је стигла из Старе Пазове и Данијела Андрић из ТЕНТА, чији су сервиси донели пуно поена. резултат по сетовима се кретао овако: 25-23, 23-25, 25-19, 17-25, 15-9.

Екипа из Турске супериорно је добила два сета са 25:16, да би нагли пад имала у трећем који су Румунке добиле са 10 разлике, али већ у четвртом су показале доминацију и освојиле га са 25-9. Трабзон предводе наше одбојкашице, капитен Јелена Благојевић и бивша репрезентативка Србије Тања Малагурски. Запажену улогу код румунског прволигаша имају Софија и Оливера Медић.

Учешће на Балканском купу наше одбојкашице избориле су освајањем шестог места на крају прошлог првенства Суперлиге Србије. Ово им је друго учешће у Балканском купу – у сезони 2012/2013. наступале су у Румунији и освојиле треће место. Позивамо љубитеље одбојке и спорта, као и све суграђане, да испрате Балкански куп и тако помогну нашим одбојкашицама да освоје први међународни трофеј.

Comments are closed.