11 март 2019
Категорија Новости
11 марта 2019,
 Off

Лајковац је јуче био српска престоница одбојке, а Железничар поновио прошлогодишњи подвиг освајањем трофеја Купа! Изванредна организација Одбојкашког савеза Србије и ОК Железничар, уз велику подршку општине Лајковац и спонзора, око 3.000 гледалаца према званичном податку ОСС, допринели су истинском спортском спектаклу који је преносила и национална ТВ. После 85 минута супериорне игре девојке Жеље предвођене тренером Мирјаном Мусулин победиле су Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:22, 25:19 и 25:21. У мушкој конкуренцији Црвена звезда је убедљиво савладала Крагујевац са 3:0, по сетовима 25:18, 25:21 и 25:20. За најбоље играче (МВП) финала Купа Србије проглашени су Јелена Станимировић, примач Железничара и Данило Павловић, примач Црвене звезде.
У репризи прошлогодишњег финала одбојкашице Железничара све време су држале конце утакмице у својим рукама. Без обзира на солидан отпор младе и талентоване екипе Звезде, квалитетан и искуснији састав Жеље је од половине сваког сета ломио тај отпор и улазио у сигурну завршницу. Најефикасније су биле Олуић са 13, Савић са 11 и Станимировић са 10, док су Гајић и Млађеновић уписале по седам поена. На паркету су већи део меча провеле и капитен Лазаревић и Спасенић, а играла је и Ранковић. У Звезди Стијепић је забележила 10 поена, а Вучићевић и Милуновић по осам.
Оснивач и председник клуба, угледни привредник Живорад Лазаревић, истакао је да су грађани Лајковца и околине пресрећни због још једног трофеја и најавио нови циљ – освајање шампионске титуле. Професор Мирјана Мусулин, која је изванредно заменила Драгутина Балтића на клупи Железничара, истакла је: „Искуство је било на нашој страни, али је емотивни набој био велики код обе екипе и задовољна сам како смо то превладали. Одбојкашице су спровеле све оно што смо се договарале, имали смо и ми грешака, али тиме нисмо довеле победу у сумњу. Изузетно сам поносна, ово је мој први трофеј и врло сам захвална господину Лазаревићу на ангажману.“ МВП Јелена Станимировић блистала је у најбитнијим тренуцима: „Нисмо очекивале 3:0, али успеле смо да превазиђемо тај емотивни набој и избегнемо евентуални психолошки пад. Овоје наша захвалност навијачима који су нас подржали у великом броју и били су нам седми играч. Честитам екипи Звезде на доброј игри.“
Пехаре и медаље уручили су функционери Одбојкашког савеза Србије предвођени Зораном Гајићем, председник општине Лајковац Андрија Живковић, председник ИО Банке Поштанска штедионица (генералног спонзора ОСС) Бојан Кекић са сарадницима, Живорад Лазаревић и Златко Петровић из ОК Железничар из Лајковца. Од некадашњих репрезентативаца, а садашњих функционера ОСС, били су Слободан Бошкан, Ђула Мештер и Зоран Ивовић.

Comments are closed.