7 мај 2018
Категорија Новости
7 маја 2018,
 Off

Имајући у виду велику резултатску кризу Ваљеваца, као и неке раније победе у међусобним сусретима, прижељкивало се да Железничар може узети сва три бода на гостовању у Ваљеву. То се и десило: Будућност Крушик је савладана са 1:0, а та три бода која дају велико охрабрење у борби за опстанак. Једини погодак постигао је Станковић у 37. минуту из оправдано досуђеног једанаестерца, јер је голман домаћих Ранковић срушио Ристића на десетак метара од гола. Био је ово један од ретких напада Лајковчана, али вредан сва три бода. Ваљевци су у другом полувремену организовали безброј напада, створили доста шанси, два пута погодили пречку, али је реализација очигледно велика бољка Будућност- Крушика. И голман жеље Вујичић био је на висини задатка и један од јунака победе.

После 27 кола Железничар је напокон, бар тренутно, изнад фамозне црте за испадање из лиге (четири клуба). На 14. месту има 26 бодова, следе ФАП и Карађорђе са истим бројем бодова, док крагујевачка Шумадија на 17. позицији има два бода мање. Ужичко Јединство на последњем месту има само 14 бодова. Међутим, у следећем колу, које се игра у недељу 13. маја, Жеља дочекује лидера из Пожеге. С обзиром да Слога и Златибор воде „мртву трку“ за прво место, ретко се дешава да киксирају, а с друге стране Жељи ће у неизвесној завршници првенства сваки бод бити драгоцен. Шеф стручног штаба Зоран Вујичић нада се да ће, после велики проблема у састављању тима, напокон имати на располагању већину фудбалера и најављује да ће његова екипа против Слоге ићи на победу.

У Ваљеву су за Железничар играли: Вујичић, Терзин, Стојковић, Шалипур, Чоловић, Недељковић, Илић, Павловић, (од 46. Милановић), Ристић, Арсић (од 57. Марјановић), Станковић (од 70. Симић).

Comments are closed.