12 јун 2018
Категорија Новости
12 јуна 2018,
 Off

Све је мање наде да Железничар на крају првенства Српске лиге Запад избори опстанак, али још увек постоји комбинаторика да се то деси. У претпоследњем колу плаво-бели су заслужено савладали Лозницу са 2.1, али је и директни супарник ФАП направио изненађење и истим резултатом победио Будућност-Крушик у Ваљеву. Голове за Жељу постигли су Арсић у 25. и Станковић у 80. минуту, док је стрелац за госте био Петровић у 41. минуту. И одлучујућем поготку доста је допринео Арсић јер је покушао да центаршут Станковића окрзне главом, у чему није успео, али је на тај начин збунио голмана и лопта је завршила у његовој мрежи.

У Ваљеву се десило оно чега су се Лајковчани прибојавали: извештачи објављују да су домаћи, који се налазе у средини табеле, играли немотивисано и врло лоше, што су Прибојци искористили и освојили сва три бода. Ваљевци су повели у 31. минуту голом Исидоровића, већ у следећем минуту изједначио је Миловановић, а победу гостима донео је Милошевић у 60. минуту. Жеља је и даље на 15. месту, има 36 бодова, Лозница је на 14. са 38, ФАП и Мокра Гора имају по 39 бодова.

Железничар у последњем колу игра против Полета у Љубићу, где има много већи мотив за победу од домаћина. ФАП дочекује лидера Слогу из Пожеге, која ће свим снагама ићи на победу како би сачувала прво место у трци са Златибором. У Лозници домаћин се састаје са Мокром Гором. Постоји комбинаторика по којој Лајковчани остају у републичком рангу такмичења: победа Железничара у Љубићу, пораз ФАП-а против водеће Слоге и реми Лознице и Мокре Горе. У том случају сви ће имати по 39 бодова, а у троуглу ФАП – Железничар – Лозница најмање бодова у међусобним сусретима има ФАП. У свакој другој варијанти из Српске лиге испада Железничар.

Comments are closed.