23 мај 2021
Категорија Новости
23 маја 2021,
 Off

У 31. колу Српске лиге Запад Железничар је јуче одиграо 1:1 против Мачве у Богатићу. Жеља је повео голом Вујичића у 25. минуту и водио све до 75. минута, када је изједначио Мартиновић. Голман Вићентијевић је, према оценама извештача, правио „чуда на голу“, тако да је спасао мрежу Железничара приликом неколико одличних шанси домаћина.
Осим добрих одбрана Вићентијевића, као куриозитет ове утакмице бележимо да је судија Димитријевић доделио фудбалерима „дизелке“ чак девет жутих картона! С друге стране, домаћи су добили три.Наравно да бод није довољан и Железничар је скоро са обе ноге закорачио у Зону, у којој ће следеће сезоне, по свему судећи, играти чак четири клуба из општине Лајковац (улази Стрмово). Подсећамо да са српсколигашког Запада у нижи ранг одлази седам клубова, а уколико пожешка Слога у баражу не успе да се пласира у Прву лигу, онда и осам.
С друге стране, директни конкуренти, или они који су то до скоро били, у последњим колима бележе врло неочекиване победе. Тако је Таково у Пожеги савладало неприкосновеног лидера са 1:0 (тек други првенствени пораз Слоге), а истим резултатом, такође у гостима, Тутин победио четворопласирану Трепчу. Изненађење је да Јошаница код куће није успела да победи последњег Бана из Рашке, резултат је био 1:1, док је Смедерево победом од 2:0 у Гружи пребринуло све бриге. Одложена је утакмица у Крагујевцу између Сушице и Будућност Крушика.
Стање у доњем делу табеле после 31 кола, од деветог места наниже: Будућност Крушик (-1) и Мачва 1929 по 44, Тутин 43, Сушица 42 (-1), Јошаница 38, Железничар 35, Гружа 19, Шумадија 16 и Бане из Рашке 8.
У среду се игра ванредно коло у којем Железничар од 17 часова дочекује Гружу.

Comments are closed.