10 април 2021
Категорија Новости
10 априла 2021,
 Off

Железничар је данас изгубио са 3:0 (1:0) од Тутина, директног конкурента у борби за опстанак. Освајањем ова три бода Тутин је заменио место на табели са Жељом: сада су Санџаклије изнад црте за испадање са 28 бодова, а Лајковчани испод са два бода мање. Таково има 31, а Смедерево 32.
Још један данашњи резултат није ишао на руку лајковачком српсколигашу: Таково и Смедерево су ремизирали.
Треба нагласити да Смедерево и Тутин имају по утакмицу више јер су једини одиграли меч у среду, резултат је био 1:1, док су сви остали сусрети одложени због снега. Железничар у заосталој утакмици мора да победи Будућност Крушик како би побољшао бодовни салдо, као и следећег викенда Таково, још једног конкурента из доњег дела табеле.
Жеља је везао два пораза на гостовањима што га је довело у незавидан положај, али би две победе на свом стадиону знатно ублажиле ту ситуацију.
У том контексту не охрабрују вести из Ваљева, јер је данас Будућност Крушик предвођена новим тренером Срђаном Јовановићем Чобањом, доскорашњим шефом струке Железничара, победила аранђеловачку Шумадију чак са 6:0. То не треба да обесхрабрује јер смо већ навикли на потпуно различита издања тимова у српсколигашком рангу.
Трећи тим из нашег краја, убско Јединство, наставља са победама – данашња „жртва“ био је Бане из Рашке коме су Убљани два пута затресли мрежу.
У наредна три кола Жеља игра са Таковом, Смедеревом и Банетом из Рашке, па ће после тога, рачунајући и заостали меч са Ваљевцима, ствари бити доста јасније.

Comments are closed.