4 април 2021
Категорија Новости
4 априла 2021,
 Off

Не побеђује увек бољи тим и то се управо јуче догодило Железничару у Петровцу на Млави. Упркос доминацији у већем делу утакмице и доста створених шанси, а уз мањак среће и голгетерскe реализације, у 22. колу Српске лиге Запад Железничар је поражен од петопласиране Слоге 33 са 1:0. А бодови из овог меча били би јако важни, видело се да је тим са том идејом ушао у овај сусрет и одиграо га врло ангажовано.
Несрећно је на крају Жеља остао и без једног бода. Гол постигао је резервни играч Баиновић у 90. минуту, само шест минута након уласка у игру. Погодак је пао из слободног ударца са 20 метара, после престрого свираног прекршаја Тинтора над Баиновићем. Лопта је закачила крајњег играча у живом зиду Жеље (а било их је само четири), скренула путању и затим проклизала по блату, што је све утицало да голман Буљандрић не успе да је стигне, иако је био у правом углу.У првом полувремену „дизелка“ је потпуно имала утакмицу под контролом и нападала. У првих 15 минута лајковачки фудбалери су створили три одличне шансе. На самом почетку меча поништен је гол главом робусног штопера Тинтора, због наводног офсајда. Шансе су у првом полувремену пропустили Вујичић, Лакушић, Петровић, Ђукић… Да су показали мало боље реализаторске способности резултат би на крају вероватно био другачији.
У другом полувремену домаћин је био офанзивнији него у првом, али се и за тај период утакмице може констатовати да је Жеља имао изгледније шансе за погодак, поготово се то односи на Вујичићев оштар шут по земљи са десетак метара, који је Савић врховима прстију скренуо у корнер. Пред крај утакмице настао је дармар пред голом Железничара, када су домаћи нападачи промашили две најбоље шансе за гол на мечу. Затим су дали гол у 90. минуту, да би им у зауставном времену био поништен још један због офсајда. Слога је наставила фантастичан пролећни низ од четири победе и ремија.
Лидер Слога из Пожеге је ремизирао код куће са Јошаницом, док убско Јединство и Трепча настављају са победама. Будућност Крушик је неочекивано поражена у Ваљеву од Смедерева са чак 3:0. У ванредном колу које се игра у среду Ваљевци долазе на мегдан у Лајковац.
Жеља је на 13. месту са 26 бодова, два више од Тутина који је испод црте за испадање. Захваљујући победи у Ваљеву Смедерево на 12. месту има четири бода више од Лајковчана – 30, колико има и Таково, док Мачва из Богатића има бод више. Железничар наставља борбу за опстанак, због чега је у среду победа против ваљевског српсколигаша императив.

Comments are closed.