1 мај 2021
Категорија Новости
1 маја 2021,
 Off

Само једно коло било је довољно да Железничар поново западне у неповољну ситуацију на табели Српске лиге Запад. Очекивано је било да ће Лајковчани данас изгубити од тренутно врло јаког убског Јединства, које тежи да освоји друго место јер је лидерска позиција недостижна. Утакмица је завршена резултатом 4:0. Међутим, већи је проблем што су сви Жељини конкуренти за опстанак забележили победе, па чак и Јошаница усред Ваљева.
Јошаница је у Ваљеву победила Будућност Крушик са 2:1, Смедерево код куће аранђеловачку Шумадију са 5:0, Тутин Гружу са 2:0, а Таково Мачву са 2:1. Једино је крагујевачка Сушица поражена у Пожаревцу од Младог радника са 1:0
Тренутно стање у доњој половини табеле: Таково, Мачва 1929 и Тутин по 40, Сушица 39, Смедерево 38, Јошаница 34, Железничар 33, Гружа и Шумадија (Аранђеловац) по 13 и Бане из Рашке 7. Од Јошанице су тимови који би по тренутној позицији на табели испали у нижи ранг.
У 29. колу 8. маја Железничар има много лакшег противника јер гостује „отписаној“ Шумадији. У директном дуелу састају се Јошаница и Тутин, Смедерево иде на ноге трећепласираном Ариљу, Таково гостује Гружи, Мачва има лак посао са Баном, док Сушица дочекује ГФК Слободу.
На врху табеле ситуација је много јаснија јер је пожешка Слога одавно обезедила титулу, док се за вицешампиона надмећу убско Јединство (55 бодова) и ариљска Будућност (53).

Comments are closed.