31 јануар 2021
Категорија Новости
31 јануара 2021,
 Off

ОК Железничар је синоћ у Лајковцу остварио врло значајну првенствену победу, савладавши другопласирани обреновачки ТЕНТ са 3:2, по сетовима 26-28, 14-25, 25-18, 25-16 и 25-9. Водиле су гошће са 2:0, после тесног првог сета други су добиле са великом разликом. Од тог тренутка уозбиљила се чета Бранка Ковачевића, састављена од врсних одбојкашица, и до краја сусрета потпуно доминирала паркетом.
Победа је битна због борбе за друго место у првенственом делу Суперлиге, али представља и велики подстрек пред дуеле са екипом ТЕНТ-а који су тренутно такмичарски и важнији – две утакмице полуфинала Купа Србије, прва већ 3. фебруара у Лајковцу. Иначе, ТЕНТ игра одлично ове сезоне. Под вођством тренера Милана Гршића оствариле су највећи успех у историји клуба – пласман у полуфиналу Купа ЦЕВ, уз другу позицију на табели Суперлиге и учешће у завршници Купа Србије.
Јована Миросављевић је вечерас освојила 18 поена, Бјелица и Кутлешић по 11, Батинић и Савић по 10 (Маја Савић 6 блокада), док се Перовић зауставила на 7. Допринос вечерашњој победи Железничара дале су и Митровић, Узелац, Вујовић, Ранковић и Рајлић.
Остали резултати 14. кола: Партизан – Јединство 3:2, Спартак – Београд 3:1, Клек – Срем 2:3. Одложена је утакмица Црвена звезда – Уб, због наступа Убљанки на турниру ЦЕВ купа у Монци.
ТЕНТ је и даље други са победом више од Железничара и 34 бода, лајковачки суперлигаш на трећој позицији има 30 бодова. Жеља има пет бодова више од Црвене звезде, а с обзиром да се Београђанке састају са до сада непобедивим Убом очекује се да та бодовна разлика остане.

Comments are closed.