26 фебруар 2017
Категорија Новости
26 фебруара 2017,
 Off

У борби за пето место на табели у лигашком делу првенства, одбојкашице Железничара оствариле су синоћ победу против директног конкурента Динама из Панчева, која им је донела сва три бода. Пред око 500 гледалаца резултат је био 3:1 (25:23, 14:25, 25:17, 25:22). Тимови сада имају исти број бодова, по 26, али захваљујући бољем сет количнику Панчевке су тренутно пете, а Лајковчанке шесте. До краја првенства остала су још два кола, скоро подједнаке тежине за оба тима: Жеља у следећем колу дочекује последње ужичко Јединство, у последњем гостује ТЕНТ-у, док је Динамо домаћин Обреновчанкама у наредном колу, да би на крају гостовао у Суботици. ТЕНТ је у паду форме и резултата, Суботичанке умеју да изненаде, тако да ће неизвесност око коначног пласмана трајати до последњег кола. Наравно, бољи пласман доноси повољнијег противника на старту плеј-офа, у том смислу пето место је доста повољније од шестог.

Жеља је показао јачу и стабилнију игру током меча, тако да Панчевке нису успеле да уздрмају састав Светлане Илић ни убедљиво добијеним другим сетом. Показало се да је то био тренутни пад у игри, нападачи Жеље били су расположени за игру, а гошће су биле ослабљене за Јелену Медаровић. Мирјана Бергендорф је била близу свог просека поена, синоћ их је забележила 19, одлична је била Нада Митровић са 17, Ракићева је имала 11, Андрићева и Вељковићева по 5, Ивана Лазаревић 1. Наравно, одбојка је колективни спорт, без доброг пријема и дизања није могуће остварити ни добар напад, као што је важно да и блок добро „ради“. Играле су још Димић, Мартиновић, Компировић и Раковић.

Резултати осталих утакмица 16. кола: Спартак – МД Зрењанин 2:3, Футог – Јединство (СП) 0:3, Јединство (У) – Црвена звезда 0:3. У последњем мечу кола играју ТЕНТ – Визура.

Comments are closed.