10 јануар 2018
Категорија Новости
10 јануара 2018,
 Off

На Новогодишњем турниру у малом фудбалу „Лајковац 2018“, који се у Хали спортова игра од 29. децембра, учествује укупно 51 екипа: по 10 у конкуренцији петлића и пионира, 4 кадетске, 8 код омладинаца, 14 сениорских и пет код ветерана. Код петлића у финале се пласирало убско „Јединство“ победивши „Ла пресинг“ са 3:0, које ће се састати са победником меча „Раднички Ваљево“ – „Чили Вили“. Код пионира у финалу ће се сатати две ваљевске екипе: „Крушик Будућност“ и „Сењак“. Крушиковци су победили „03 Лазаревац“ са 1:0, док је „Сењак“ савладао екипу „Доста 5“ са 2:0. Код кадета, након разигравања у јединој групи од четири екипе, у полуфиналу играју: Локомотива – Ферит С и ТЕК Слога – Форум Јунајтед.

У конкуренцији омладинаца постојале су две групе, тако да се у финалу састају првопласирани и другопласирани из обе групе. Парови су: убски „Мочић турс“ – „Хидраулик систем“ из Мионице и домаћи „Стефи“-„Ауто плац ДМ“ Ваљево. У категорији ветерана у полуфиналу се састају првопласирани Френки-аларм из Ваљева и ДСС Лајковац, као и прошлогодишњи победник ваљевски „Кафе Вагон“ и лазаревачка екипа „Воја десетка“.
Код сениора је познато пет учесника четвртфинала, док ће се четвртфинални парови знати после данашњих утакмица у групи А, које су, уз још једну утакмицу ветерана, једине на програму 9. јануара. У тој јакој групи воде ваљевски састав „Зоран Баљак“ (играли финале на турниру у Лазаревцу као „Ва пак“) и прошлогодишњи победник „Вулканизер Димитријевић“ из Словца (комбиновани састав играча из Обреновца, Лазаревца и Београда). Међутим, одлична екипа „Футсал турнир“ из Шапца данас игра две утакмице: са Ваљевцима и убским тимом „Школарац принт“, који такође има шансе да се пласира у четвртфинале. У групу Б у четвртфинале су се пласирали „СТУР Бас и Фото Гама“ из Уба, лазаревачки „Немања 91“ (победник турнира у Лазаревцу) и „Ауто плац ДМ“ из Ваљева. У групи В прво место је припало ваљевској екипи „Дамјан Дача Драгојловић“, а друго тиму „Инферно СТ храна Туфегџић“ из Шапца.
У среду се играју четвртфинала сениора и полуфинале кадета. У петак је поолуфинале омладинаца, ветерана и сениора. У недељу 14. јануара играју се финалне утакмице по свим категоријама, уз наступе културно-уметничких друштава „Хаџи Рувим“ и „Железничар“ и доделу признања за најбоље спортисте, клубове и друштва у 2017. години.

Comments are closed.