16 јануар 2017
Категорија Новости
16 јануара 2017,
 Off

Велики прелазни пехар лајковачког новогодишњег турнира у малом фудбалу остао је у витринама познатог вулканизера Меде из Словца и његове екипе „Вулканизер Димитријевић“. У синоћном финалу они су савладали „Илија коп“ из Ваљева са 3:1, головима Стефановића 2 и Ђукића, док је стрелац за Ваљевце био Миловановић. Иначе, у оба тима претежно су наступали играчи малог и великог фудбала из Ваљева. Победа „вулканизера“ је заслужена јер су више играли „на гол“ и показали жељу да притиском у другом полувремену меч не оде у продужетке.

Шампионски пехар уручио је председник општине Лајковац Андрија Живковић. За најбољег играча турнира проглашен је Милош Рашевић из победничке екипе, најбољи стрелац је Александар Миловановић из „Илија копа“, док је његов саиграч Далибор Ивановић најбољи голман. Победничкој екипи припала је новчана награда од 250 хиљада динара.


Упркос прилично опрезној игри на обе стране, „Вулканизер Димитријевић“ је повео у 16. минуту голом Стефана Стефановића, после добре акције и мале непажње одбране противника. Убрзо после тога Коста Марковић је погодио стативу, „Илија коп“ је имао одличну шансу, али је полувреме завршено резултатом 1:0. Међутим, већ у 23. минуту Лозничанин Миловановић у ваљевском саставу, првотимац Шапина, који је показао одличну игру током целог турнира, изградио је себи лепу позицију за шут и оштрим ударцем изједначио резултат. Иако је било по пар добрих шанси на обе стране, од половине другог полувремена „Вулканизер Димитријевић“ прави све јачи притисак на гол екипе „Илија коп“ што резултира голом Стефановића у 37. минуту из уигране комбинације. Минут пре краја (39. минут) из контре „2 на 1“ Владимир Ђукић лако пласира лопту поред немоћног голмана Ивановића.
У финалу ветерана две ваљевске екипе приказале су солидан фудбал, у чему је предњачио „Кафе Вагон“ и савладао „38+Френки аларм“ са 4:1. Најбољи играч био је Милан Јовић из победничке екипе, док су из редова другог финалисте најбољи стрелац Бојан Јанковић и голман Немања Живковић. Победник у конкуренцији омладинаца је „Нена ауто Лајковац“ који је савладао убски „Бест тест“ са 4:3 после бољег извођења пенала, у регуларном делу било је 1:1. Код петлића трофеј су освојили „Шмекери ЛА пресинг“ који су победили „Напредак СТР Кумрић“ са 5:3 (2:2), после извођења пенала. Генерални покровитељ турнира била је је Општина Лајковац, а организатори Спортски савез, Општински фудбалски савез, Установа за спорт и омладину и фудбалски клубови „Железничар“ и „Задругар“.

 

Comments are closed.