21 новембар 2016
Категорија Новости
21 новембра 2016,
 Off

Железничар је на крају јесењег дела првенства Српске лиге Запад напокон забележио победу и опростио се од навијача уз наду да се, са одговарајућим појачањима, у другом делу првенства може брзо одлепити од дна табеле и на време обезбедити опстанак. На Градском стадиону у недељу је савладан један од тимова из врха табеле, Смедерево, резултатом 1:0. Погодак је постигао најбољи стрелац Софронић.


Од 16 тимова Железничар је на 15. месту са 15 бодова, колико има и Златибор на 14. месту, а да „плавима“ уз добру игру не би требало много да дођу до средине табеле говори податак да деветопласирано Карађорђе има само три бода више. Јесењи шампион је крагујевачки Раднички са 34 бода, Крушик-Будућност има 32 бода и смањила је разлика захваљујући ремију лидера у Прибоју, Шапине на трећем месту имају 30 бодова. Последња на табели је крагујевачка Шумадија са 11 бодова.
Задругар је полусезону у Зони Дрина завршио на 10. месту са 18 бодова. Солидан учинак, имајући у виду слаб старт. У последњем колу у суботу зелено-бели су у Љигу одиграли 1:1. Задругар је повео голом Спасојевића у 68. минуту, да би Љижани изједначили у надокнади времена, односно у 94. минуту. Убедљиви јесењи првак је Прово са 36 бодова, са по 30 бодова прате га убско Јединство и Дрина из Љубовије. На дну табеле су Севојно са 9, Јединство (Владимирци) са 10 и ОФК Дивци са 11 бодова.

Comments are closed.