3 март 2018
Категорија Новости
3 марта 2018,
 Off

Одбојкашице Железничара из Лајковца оствариле су највећи успех у историји клуба освајањем Купа Србије! Железничар је синоћ у финалу 52. Купа Србије победио Црвену звезду са 3:2, по сетовима 25:23, 21:25, 25:18, 24:26 и 15:9. Победнички пехар подигла је капитен Ивана Лазаревић, која је целу каријеру провела у Жељи. У фантастичној атмосфери препуне Хале спортова у Лајковцу, утакмица пуна преокрета трајала је 142 минута, да би лајковачке одбојкашице у тајбреку успеле да освоје толико жељени трофеј.

У кључним тренуцима одговорност су преузимале Јована Јовичић и Јелена Станимировић, које су оствариле по 23 поена, а сјајну партију пружила је и Јелена Вигњевић са 22 поена, као и Александра Гајић са 19. Важан допринос дале су и Аница Кутлешић са 12 и Јелена Младеновић са 10 поена, као и либеро Александра Спасенић. Прва постава Железничара провела је скоро целу утакмицу на паркету, у игру су још улазиле Ивана Лазаревић (1), Ралица Василева (1) и Нада Митровић, у саставу су биле и Дуња Грујичић и Милица Тошић. Тим је предводила шеф стручног штаба Светлана Илић, уз помоћнике Владимира Живковића и Марка Ивковића. У тренуцима великог славља треба подсетити да велике заслуге за успех Железничара припадају председнику клуба Живораду Лазаревићу, познатом лајковачком привреднику.

У мушкој конкуренцији Нови Пазар је надмоћном игром одбранио титулу, победивши Црвену звезду са 3:0, по сетовима 25:13, 25:20 и 26:24. Овај сусрет посматрао је и потпредседник Владе Србије Расим Љајић, у друштву председника ОСС Зорана Гајића. За најбоље играче финала Купа Србије проглашени су Јована Јовичић, коректор Железничара и Ирфан Хамзагић, коректор Новог Пазара. Пехаре и медаље уручили су водећи функционери Одбојкашког савеза Србије, Општине Лајковац, ОК Железничар и Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС. Одбојкашки клуб Железничар, уз подршку Општине Лајковац, показао се као одличан технички организатор финалних утакмица Купа Србије.

Мр Бојан Кекић, председник ИО Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС, предао је Ивани Лазаревић, капитену Железничара, пехар намењен победнику Купа Србије. Зоран Гајић, председник ОСС, предао је Марку Божовићу, капитену Новог Пазара, пехар намењен победнику Купа Србије. Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, и Андрија Живковић, председник општине Лајковац, предали су златне медаље одбојкашицама Железничара. Живорад Лазаревић, председник ОК Железничар, и проф. др Владимир Ћук, члан Скупштине ОСС, предали су сребрне медаље одбојкашицама Црвене звезде.Златко Петровић, члан Скупштине ОСС, предао је Николини Лукић, капитену Црвене звезде, трофеј намењен финалисти Купа Србије.

Меч су посматрали Љиљана Ашковић, председник Скупштине Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС, мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС, Зоран Гајић, председник ОСС, и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС.

Највећи успех у историји лајковачког спорта оствариле су одбојкашице: Ивана Лазаревић (капитен), Јована Јовичић, Јелена Станимировић, Јелена Вигњевић, Александра Гајић, Јелена Младеновић, Аница Кутлешић, Ралица Василева, Нада Митровић, Александра Спасенић, Дуња Грујичић и Милица Тошић. Треба свакако споменути значајан допринос Данијеле Андрић, која је направила паузу у каријери због трудноће. Стручни штаб предводи Светлана Илић, уз асистенцију Марка Ивковића и Владимира Живковића. После победе све одбојкашице и чланови управе обукли су мајице на којима је писало „Кићо, ово је за тебе“, посвећујући велики успех недавно преминулом члану управе клуба Горану Петровићу Кићи.

 

Comments are closed.