8 март 2019
Категорија Новости
8 марта 2019,
 Off

У београдском хотелу “Краун Плаза” Одбојкашки савез Србије јуче је организовао конференцију за новинаре поводом финала Купа Србије 2018/2019. у обе конкуренције, које ће се одиграти у недељу 10. марта у Хали спортова у Лајковцу. Финална утакмица у мушкој конкуренцији почиње у 17 часова, у женској у 19.30. На конфeренцији су говорили Ивана Лазаревић и Мирјана Мусулин, капитен и тренер Железничара из Лајковца, Катарина Чанак и Александар Владисављев, капитен и тренер Црвене звезде, Немања Стевановић и Дејан Матић, капитен и тренер Радничког доо из Крагујевца, и Лазар Додић и Томислав Кукањац, заменик капитена и тренер мушког тима Црвене звезде. Као представник управе Железничара присуствовао је и Златко Петровић. Технички организатор, ОК Железничар, обавестио је ОСС да су све улазнице за утакмице у Лајковцу распродате. Број гледалаца ће бити већи него прошле године, с обзиром да је обезбеђен већи број места у партеру постављањем две телескопске трибине.
Шеф стручног штаба Мирјана Мусулин је истакла да се супарници јако добро познају:
-Једна утакмица одлучује све, ниједна екипа нема право на кикс. Верујем да ће емотивни набој бити изражен код обе екипе и која успе да се избори с тим вероватно ће подићи трофеј. Тим Црвене звезде је изузетно млад, на нашој страни је искуство, што никако не умањује Звездине шансе, која други пут долази у Лајковац да освоји Куп. Драго ми је што се игра у Лајковцу јер је публика редовна на утакмицама, а на овој ће хала бити дупке пуна.
Тренер одбојкашица Црвене звезде Александар Владисављев подсетио је да се игра реприза прошлогодишњег финала, а да ће његов тим све учинити да исход буде другачији.
-То неће бити нимало лако – наша екипа је у специфичној ситуацији јер једини играмо против домаћина турнира. Изузетно ценим нашег ривала, то је тим састављен од квалитетних играчица, а показали су прошле године да знају да играју за трофеје. Кроз првенствене утакмице показали смо да можемо да играмо против њих. Основни задатак нашег стручног штаба је да нашу игру доведемо до највишег могућег нивоа. Ако то будемо успели, убеђен сам да ћемо имати добар резултат.
Капитен Железничара Ивана Лазаревић овом приликом је изјавила да је срећна што се финале поново игра у Лајковцу, да је упркос томе питање победника потпуно отворено, али да верује да Жеља може одбранити трофеј и ове године освојити „дуплу круну“. Њена колегиница из Црвене звезде Александра Чанак истакла је да Железничар има предност домаћег терена, али да верује да ће коначно трофеј Купа вратити у витрине Звезде.

Comments are closed.