2 март 2018
Категорија Новости
2 марта 2018,
 Off

У београдском хотелу “Краун Плаза” одржана је конференција за новинаре поводом финалних утакмица Купа Србије у обе конкуренције, које ће се одиграти у суботу 3. марта у Хали спортова у Лајковцу. Конференцији су присуствовали капитени и тренери све четири екипе, а женске тимове представљале су: Ивана Лазаревић и Светлана Илић из лајковачког Железничара, Николина Лукић и Александар Владисављев из Црвене звезде. Капитен Ивана Лазаревић рекла је да је ово прво велико финале за одбојкашице Жеље, да екипа пише историју клуба и да ће дати све од себе да трофеј остане у Лајковцу. Шеф стручног штаба Железничара Светлана Илић у обраћању новинарима и јавности изјавила је:

-Они који прате женску одбојку и екипу Железничара из Лајковца знају да је ово један нови пројекат и 10 нових одбојкашица у тиму које није било једноставно довести на сличан играчки ниво и начин размишљања. Због тога смо имали осцилације током сезоне, али свакако да овај клуб управо пише своју историју. Задовољни смо постигнутим у овој сезони: освојили смо Балкански куп, први пут смо другопласирана екипа на крају регуларног дела Суперлиге, ево нас у финалу Купа и предстоји нам плејоф Суперлиге. Мислим да смо свима доказали оно што нисмо бојажљиво изговарали, али смо се трудили да не звучимо бахато: да желимо да се нађемо у врху женске одбојке. Финале Купа је једна утакмица, борба за трофеј и биће сигурно узбудљива. Тешко је одредити улогу фаворита: ако узмемо у обзир историју сигурно је да Звезда мора да преузме улогу фаворита са 17 трофеја у овом такмичењу. Што се мене као тренера Железничара тиче и имајући у виду оно што знам о својим девојкама, убеђена сам да смо кадри за велики спектакл и да нисмо случајно у овом финалу.

Тренер Црвене Звезде Александар Владисављев рекао је да се ради о подједнако квалитетним екипама које су у врху наше одбојке и да ће то гарантовати добар меч и велико задовољство за публику. На конференцији је саопштено да су све карте распродате. Финале одбојкаша између Новог Пазара и Црвене звезде играће се од 16 часова, а финале у конкуренцији одбојкашица између Црвене звезде и Железничара од 19 часова. Обе утакмице директно ће преносити РТС на Другом програму.

Comments are closed.