26 април 2021
Категорија Новости
26 априла 2021,
 Off

После три везана пораза и једног ремија, Железничар је, у у ситуацији „бити или не бити“, освојио три изузетно важна бода у борби за опстанак У 26. колу Српске лиге Запад Жеља је у Рашкој победио Бане 1931 са 3:0.
И резултат показује да је лајковачки српсколигаш био доминантан у овој утакмици. Два гола постигао је Марко Николић, а један Дарко Ђукић.
Свакако, Бане је последња екипа на табели са само седам бодова и све осим победе данас био би фијаско за најстарији лајковачки фудбалски колектив.
Са 30 бодова Железничар предводи групу од пет тимова која су тренутно испод црте за нижи ранг такмичења. Јошаница има 28 јер је данас у Ужицу поражена од ГФК Слободе са 2:1. Гружа, Шумадија и Бане из Рашке практично су већ у Зони.
Лоша вест по Жељу је да је Тутин код куће победио трећепласирану ариљску Будућност са 2:1, па сада има четири бода више. Смедерево је остало на 35 после пораза у Убу од Јединства са 3:0. Таково има 36 јер је неочекивано освојило само бод код куће у мечу са Шумадијом из Аранђеловца, резултат је био 2:2.
Тутин, Смедерево и Таково су три тима која Железничар мора јурити уколико мисли да и следеће године игра у Српској лиги. Прва велика прилика да им се примакне, која се не сме пропустити као ни данашња у Рашкој, јесте у среду 28. априла, када на лајковачки стадион долази Смедерево. Тутин гостује у Богатићу, а Таково одличној Будућности у Ариљу, тако да ванредно коло може донети помак за Жељу. Наравно, предуслов свега је победа против Смедерева на свом стадиону.

Comments are closed.