1 мај 2021
Категорија Новости
1 маја 2021,
 Off

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић саопштио је шири списак играчица на које рачуна за Лигу нација. Међу 29 одбојкашица позване су и три из актуелног освајача Купа Србије – лајковачког Железничара: техничар Рада Перовић и примачи Јована Миросављевић и Александра Узелац.
Шири састав је комбинација одбојкашица које играју у иностраним лигама и у нашој Суперлиги. Без обзира ко ће отпутовати на турнир Лиге нација, припреме са нашим најбољим одбојкашицама представљће драгоцено искуство за сваку девојку из домаћег такмичења.
Из редова актуелног шампиона Уба позване су либеро Сања Ђурђевић и блокер Софија Медић.
По одбојкашицама из домаћих клубова најзаступљенији је ТЕНТ, селектор Терзић их је позвао чак шест, то су: техничар Ана Јакшић, коректор Сара Царић, либеро Бојана Гочанин, блокер Хена Куртагић и примачи Јована Цветковић и Мина Мијатовић.
Из Јединства (Стара Пазова) на списку су коректор Вања Савић и блокер Миња Осмајић, а из Црвене звезде блокер Јелена Делић.
Припреме почињу у уторак 4. маја, одржаће се у Београду у Спортском центру „Слодес“. Лига нација ће се одиграти у италијанском граду Риминију, у „заштитном балону“, од 25. маја до 25. јуна. Турнир ће бити врло напоран јер ће свака екипа одиграти 15 утакмица, а полуфинале и финале су 24. и 25. јуна.

Comments are closed.