10 јун 2021
Категорија Новости
10 јуна 2021,
 Off

Стонотениски клуб „Железничар“ Лајковац пласирао се у Прву регионалну лигу, после успешне сезоне у Другој регионалној лиги Запад и и освојеног другом места у баражу четири најбоље екипе западне и источне групе.
Завршни турнир је одигран у Љубовији 6. јуна. Са Запада су учествовали домаћин Нец 015 и Железничар, а са Истока београдски Хајдук и МЛава из Братинца. Жеља је победио Нец 015 са убедљивих 4:1, затим је у врло неизвесном мечу поражен од Хајдука са 4:3 (пресудио је дубл) и у одлучујућем мечу за пласман у виши ранг савладао Млаву са 4:2. У Прву регионалну лигу пласирали се шампион Хајдук и другопласирани Железничар.
На финалном турниру за Жељу су играли: Предраг Гроздановић, Душан Десић, Милан Митровић и Ненад Марковић. Најбољи лајковачки играч био је Десић са пет победа, беиз иједног пораза. У лигашком делу наступали су и Раде Лазаревић и Тома Симеуновић.
Председник СТК Железничар Ненад Марковић истиче да је ово велики тимски успех. Клуб као приоритет ипак поставља рекереацију грађана, позивајући Лајковчане да им се придруже, заједно са својом децом и да уживају у овој лепој игри. Надају се да ће на јесен, ако обезбеде средства за додатну опрему, покренути школу стоног тениса.

Comments are closed.