3 март 2021
Категорија Новости
3 марта 2021,
 Off

Овог викенда стартује фудбалско првенство Српске лиге Запад, у којем се такмичи и лајковачки Железничар. Према најави, Жеља игра у суботу од 14 часова у Косовској Митровици против Трепче.
Јесењи део првенства ФК Железничар је завршио на 13. месту (од 18 клубова) са 22 бода, што говори да ће бити потребно доста труда и озбиљности да се избегне зона за испадање, на чијој се граници сада налази најстарији лајковачки фудбалски колектив.
У зимској паузи клуб је напустио шеф стручног штаба Срђан Јовановић, образлажући то обавезама на радном месту и немогућношћу да се потпуно посвети екипи. Нови шеф струке је Јовица Дамњановић, који је протејкле јесење сезоне водио ТЕК из Великих Црљена и аранђеловачку Шумадију. У раду му помажу Жељко Тарић и Бора Мишковић, тренер голмана, док је кондициони тренер Иван Трифуновић.
Нови фудбалери у тиму су Раденковић (Шумадија, Аранђеловац), Николић (Борац, Сакуле), Бошковић (Бачка 1901, Суботица), голман Вићентијевић (убско Јединство), Матовић (Дунав, Стари Бановци), Вујичић (Раднички 1912, Сомбор), Буљандрић (Синђелић, Београд), Лакушић (Мађарска). Екипу су напустили Станојевић, Арсић, Мијушковић, Софронић, Радивојевић, Гајић, Чочовић, Ћитић и Б. Петровић.
Припремајући се за пролећни део првенства Жеља је одиграо више пријатељских утакмица. Неки од резултата су: са Будућност-Крушиком нерешено 1.1; са Смедеревом 2:2; савладан Напредак из Медошевца са 2:1. Лајковачког Задругара, члана Колубарско-мачванске зоне, Жеља је победио са 4:0, головима Николића (2), Вујичића и Ђукића.
Одржана је и Конференција клубова Српске лиге Запад на којој је потврђено да ће у нижи ранг отићи пет најслабије пласираних клубова и још један ако првак групе не прође бараж за Прву лигу.

Comments are closed.