25 јул 2018
Категорија Новости
25 јула 2018,
 Off

Сви који желе уживо да виде легенде југословенског бокса моћи ће то у петак на фудбалском стадиону Железничара. Од 18 часова ревијални фудбалски сусрет одиграће  Легенде бокса и Легенде лајковачког фудбала. Занимљивије од утакмице биће да Лајковчани виде легендарне југословенске боксере, освајаче медаља на европским и светским првенствима и олимпијадама. У питању су Тадија Качар, Драгомир Вујковић, Мирко  Пузовић, Живорад Јелесијевић, Миливојe Лабудовић, Драган Димић, Фазлија Шаћировић и Јосип Фајшман, којима ће се придружити Мирко Милиновић и још неколико Лајковчана. Са клупе ће их предводити легендарни тренер, Ваљевац Слободан Лазић Цимер, који је водио репрезентацију на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984. године, када су освојене четири медаље. Изузетан догађај ће бити и Кошаркашки мини камп који ће у суботу у Хали спортова, с почетком у 9 часова, одржати Немања Јовановић Оги. Немања Јовановић (36 година) је рођени Лајковчанин који крупним корацима гради светску тренерску каријеру. Радио је у многим европским земљама, а последњих година живи и ради у САД, где је ангажован у бројним камповима, затим у стручном штабу универзитетског тима у Даласу и сарађује са врхунским стручњацима попут Лерија Брауна.
Данас од од 10 часова на стадиону „Железничара“ биће одржан турнир млађих фудбалских селекција овог клуба. У петак у 16 часова почиње тениски турнир на новом тениском стадиону код Хале спортова, на којем се уобичајено надмећу и добро друже заљубљеници у бели спорт – рекреативци из Лајковца, Ваљева, Лазаревца и Уба. Традиционални турнир у одбојци на песку стартоваће у суботу у 16 часова на терену код стадиона ФК Железничар.
Спортска такмичења у оквиру манифестације “Дани Лајковца” традиционално су започета фудбалском утакмицом лајковачких ветерана Горњани-Доњани, коју су извођењем пенала добили ветерани који живе „испод пруге“, а настављена гађањем летећих мета на стрeлишту у Скобаљу.

Comments are closed.