6 март 2018
Категорија Новости
6 марта 2018,
 Off

Иако ОК Железничар већ креће у плеј-оф Суперлиге и нема времена за славље, у вароши на Колубари, па и у целој Србији, још увек се препричава спектакуларно финале Купа Србије. Лајковац је још једном доказао да је кадар да организује велике спортске догађаје, наравно у координацији са. На висини задатка били су Одбојкашки савез Србије, руководство Општине Лајковац, ОК Железничар, Установа за спорт и омладину и Спортски савез општине Лајковац као технички организатори финала. Сви који су суботу мечеве гледали у Хали спортова уверили су у изванредну организацију, али и шира одбојкашка и спортска јавност захваљујући преносу на РТС-у. За први велики јубилеј клуба, 10 година постојања, Железничар је остварио највећи успех у историји клуба и лајковачког спорта. Суграђани су одушевили френетичним навијањем, стварајући атмосферу која је наше одбојкашице у пресудним тренуцима утакмице мотивисала да извуку највише из себе. Финале Купа Србије пратили су и високи званичници Одбојкашког савеза Србије, мушко финале између Новог Пазара и Црвене звезде гледао је потпредседник Владе Србије Расим Љајић, гост Лајковца био је и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. Мечеве су посматрали Љиљана Ашковић, председник Скупштине Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС, мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, генералног спонзора ОСС, Зоран Гајић, председник ОСС, и Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС. Функционери општине Лајковац предвођени председником Андријом Живковићем остварили су одличну комуникацију са високим званицама, а представници клуба непрекидно су били на располагању званичницима и оперативцима Одбојкашког савеза Србије. Приметно је било и да је обезбеђење догађаја било на високом нивоу, имајући у виду да су у хали биле и мање групе најватренијих навијача Црвене звезде и Новог Пазара. Обезбеђени су и изванредни услови за пренос РТС-а, рад новинара и фоторепортера.
Андрија Живковић, председник општине Лајковац, овим поводом је изјавио да је одлука Одбојкашког савеза Србије да се финале Купа Србије одржи управо у Лајковцу представља велико признање за ОК Железничар и Живорада Лазаревића, угледног привредника и оснивача клуба, без кога клуб не би ни имао овакве успехе.
-Ово је велики догађај не само за Лајковац, већ за комплетан регион. Данас су Лајковац походили људи из целе Србије. Посебно драги гости били су спортисти и представници јавног живота Новог Пазара. Лајковац је овом приликом показао како српски домаћини знају да угосте. Одбојкашко финале Купа Србије је по први пут, а испоставило се изузетно успешно, одиграно у једном малом месту као што је Лајковац. Ја се надам да ће у будућности бити више таквих привредника као што је Живорад Лазаревић, који ће помоћи спортском животу Лајковца и осталим клубовима који бију своје битке на разним спортским борилиштима. Освајање Купа Србије је шлаг на торту целе ове организације и доказ да Лајковац постаје град одбојке и надам се да ће у будућности бити још више помоћи и улагања у спортске клубове. Оно што је најважније, крај одбојкашког првенства још није ту, па постоји могућност да ће се славити и титула првака Србије. Касније, свакако, општина ће изаћи у сусрет клубу и помоћи да крене и у Европу и да достојно представља Лајковац не само у Србији.Данас смо доказали да Лајковац може да парира свим градовима у Србији.
Председник Живковић је изразио наду да ће у будућности Лајковац и кроз спорт ширити познанства и успостављати друге видове сарадње, као што је посета градоначелника Новог Пазара резултирала могућом економском сарадњом. Истакао је да интензивно улагање у спортску инфраструктуру дало резултате и показало се добрим и оправданим.
-Локална самоуправа ће наставити у том смеру, пре свега завршетком радова на изградњи базена. Лајковац је показао да је дорастао изазовима попут овог, да буде достојан домаћин оваквог спортског догађаја, који је био прави одбојкашки спектакл. Ништа мање Лајковац није био успешан ни прошле године као домаћин Државног првенства у плесу, такође у Спортској хали, која је уистину вишенаменска и искористива за најразличитије садржаје. Дакле, као домаћини, показали смо да смо дорасли задатку. Као такмичари, одбојкашице су показале да су достојне освајача пехара Купа Србије. Остаје нам још да у будућности настојимо да Лајковац проширимо на Европу, а за почетак бар на такмичења на Балкану. Одбојкашице су зреле за то, а на нама је да им пружимо подршку – закључио је Живковић.
Још једном да подвучемо да се Одбојкашки клуб Железничар, уз подршку Општине Лајковац, показао као одличан технички организатор финалних утакмица Купа Србије. Посебан вид признања домаћину било је и уручивање пехара и медаља, заједно са званичницима ОСС и представницима генералног спонзора, од стране Андрије Живковића, Живорада Лазаревића и Златка Петровића.

Comments are closed.