1 март 2016
Категорија Новости
1 марта 2016,
 Off

Одбојкашице „Железничара“ направиле су велики преокрет на свом паркету у мечу са Зрењанинкама и на крају освојиле сва три бода, победом од 3:1. Ова победа ће можда омогућити лајковачком суперлигашу и пето место пред плеј-оф, што би био најбољи пласман откада се такмиче у највишем рангу.

На руку им иду порази Црвене Звезде и Динама у овом колу, тако да је Жеља сада пети са бодом више од МД Зрењанина, три бода више од Звезде и четири од Панчевки. У следећем, претпоследњем колу , наше одбојкашице се управо састају са Динамом у Панчеву.
Велику борбу у Лајковцу водили су Железничар и МД Зрењанин, поготово после вођства гошћи (први сет добиле су 25:18), што је охладило око 300 гледалаца у Хали спортова. Предвођене Бојаном Стојковић, некадашњом играчицом Железничара, Зрењанинке су играле одличне у првом сету и добиле га прилично лако. Међутим, било је то правовремено упозорење за тренера Јерковића и његов састав тако да је у наставку меча Железничар био доминантан. Наше одбојкашице су заиграле сјајно и никакве дилеме није било у наредним сетовима. Поново је предњачила Јована Јовичић са 20 поена, а пратиле су је Данијела Андрић са 12 и Бојана Мартиновић са осам. Код гошћи одличне су биле Стојковић са 15 и Секулић са 14 поена.
Железничар – МД Зрењанин 3:1 (18:25, 25:19, 25:15, 25:21)

Хала спортова „Лајковац”. Гледалаца: 300. Судије: Томислав Поповић и Ђорђе Зеленовић. Трајање меча: 103 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Јанковић (либеро), Вељковић 1, Андрић 12, Лазаревић 1, Симоновић 1, Јовичић 20, Кнежевић (либеро), Компировић 1, Филиповић 1, Митровић 6, Ракић 7, Мартиновић 8. Тренер: Никола Јерковић.
МД ЗРЕЊАНИН: Радановић 7, Копривица 4, Секулић 14, Сарић, Марковић 7, Поповић (либеро), Стојковић 15, Мичета, Мартиновић 10, Анђелић (либеро), Кнежевић 1, Терзиевска. Тренер: Дејан Десница.

Comments are closed.