9 јул 2016
Категорија Новости
9 јула 2016,
 Off

Nа Скупштини ФК „Железничар“ одржаној 8. јула за председника је једногласно изабран Драган Шалипур, легенда најстаријег лајковачког фудбалског клуба. Досадашњи председник Душан Жујовић поднео је оставку из личних разлога. Шалипур је за најближе сараднике изабрао Милосава Живковића Мандулу и Николу Вељића и најавио да ће за пар недеља бити одржана нова редовна Скупштина, на којој ће бити именован комплетан Управни одбор, предочено финансијско стање у клубу и дефинисана начела стратегије развоја „Железничара“ у наредном периоду.

Обраћајући се члановима Скупштине Шалипур је истакао да клуб преузима у деликатној ситуацији – пред почетак припрема, прелазни рок увелико траје и остало је мало времена за формирање тима, а још увек није сагледана финансијска ситуација у клубу,која после првог пресека није сјајна. Најавио је да ће се максимално потрудити да са сарадницима учини највише што може, а један од првих корака је постављање искусног тренера Драгана Грчића за шефа стручног штаба. Јуче је обављена прва прозивка играча којима клуб тренутно располаже, за сада је евидентно да је у тим враћено шест фудбалера из Лајковца, а ускоро ће се знати више о формирању тима за наредну сезону Српске лиге Запад.
Фудбалери „Железничара“ данас путују на традиционални ревијални турнир железничких клубова, који ће се играти у Бањалуци и Добоју. На турниру наступају „Железничар“ из Сарајева, „Железничар“ из Бањалуке и „Слога“ из Добоја.

Comments are closed.