14 јун 2021
Категорија Новости
14 јуна 2021,
 Off

У лајковачком зонашком дербију Рубрибреза је поготком Немање Марковића у 59. минуту победила Задругар са 1:0 и са 32 бода освојила 12 место. Иако се мислило да та позиција обезбеђује опстанак изгледа да није тако јер је превише тумбања у нашем, колубарском делу Зоне, па ће према последњим информацијама можда и пет клубова испасти у Колубарску окружну лигу. У том случају Бреза није обезбедила опстанак. Председник клуба Иван Стефановић каже да су Фудбалском савезу поднели пријаву на утакмицу Дрина-Јединство у Љубовији, коју су Владимирчани добили и остали са бодом више од Рубрибрезе.
Према објашњењу из фудбалских кругова, ситуација је оваква: у зонски ранг улазе прваци Колубарске окружне лиге и Мачванске окружне лиге, два колубарска клуба се из вишег ранга враћају у Зону – Будућност Крушик и Железничар, а осим тога Рађевац се пласирао у Српску лигу и отворио место за још један клуб из тог краја.Рубрибреза је очекивала и да ће на табели претећи Јединство из Владимираца, које је пре последњег кола имало само бод више, јер су гостовали у Љубовији. Јединство је у последње време бележило углавном поразе, мада је и са Дрином била слична ситуација, али нико није очекивао убедљиву победу Јединства – 3:1.
ОФК Дивци су у мечу који за њих није имао такмичарски значај победили Младост из Драчића са 1:0, који би победом у том сусрету и евентуалним поразом Брезе од Задругара претекли Лајковчане на табели.
Да резимирамо да из Колубарско-мачванске зоне сигурно испадају Спартак из Љига, Раднички Клупци, Младост из Доњег Добрића и имењак из Драчића код Ваљева, а остаје да видимо каква ће бити судбина Рубрибрезе и Јединства из Владимираца.
Задругар је и ове сезоне потврдио да је изузетно стабилан члан Зоне, где годинама има солидан пласман. Завршили су првенство тачно у средини табеле, на осмом месту са 40 бодова.
Нови првак и нови члан Српске лиге Запад је Рађевац из Крупња, који је убедљивом победом (4:0) против Младости из Прњавора сачувао бод предности у односу на Слогу из Богосаваца. Слога је данас уз доста напора са 2:1 савладала Раднички у Ваљеву.

Comments are closed.