11 април 2021
Категорија Новости
11 априла 2021,
 Off

Поново обрти у Колубарско-мачванској зони и опет неповољни по Рубрибрезу. Наиме, Младост из Доњег Добрића се јуче није појавила на терену у Рубрибрези, тако да је меч регистрован службеним резултатом 3:0, али вероватно само привремено. Ово је други пут ове сезоне да тим из лозничког краја не дође на утакмицу и незванично се сазнаје да је одустао од даљег учешћа у првенству. Очекује се реакција комесара за такмичења, односно озваничење иступања Младости и одговарајућа казна.
Међутим, оно што после тога следи представља казну и за многе клубове у Колубарско-мачванској зони, све оне који су освојили бодове против Младости, а није их мало имајући у виду да је Младост са 11 бодова претпоследња на табели. Поништавају се сви резултати које је Доњи Добрић постигао у првенству, па се тако бришу и бодови клубовима који су их победили или ремизирали са њима, што ће изазвати тумбање на табели.
Рубрибреза ће практично остати без шест бодова јер јој неће бити призната три бода од јуче и три из јесењег дела првенства, јер је победила на гостовању у Добрићу. Подсећамо да је Бреза јесенас кажњена са девет бодова због наводног намештања утакмице са Слогом из Богосаваца, па ће јој практично бити одузето 15 бодова! Утолико ће опстанак новајлије у зони бити већи успех, а верујемо у то, јер је Рубрибреза показала да успева да се носи са свим недаћама.Ако буде овако као што смо најавили, три бода ће изгубити и Младост из Драчића па ће на претпоследњем месту имати 9, а Рубрибреза 12 бодова. Раднички Клупци ће остати на 17, док ће Јединство (Владимирци) имати 20. Подсећамо да у нижи ранг иду два клуба, љишки Спартак је скоро сигурно један од њих.
Задругар не губи ништа јер је са Младости играо само у првом делу и изгубио.
Задругар је данас тешком муком победио на гостовању у Љигу, вероватно олако улазећи у меч јер је Спартак закован за дно табеле са пет бодова. Иако резултат од 3:1 звучи убедљиво, Задругар је играо јако лоше и пред крај утакмице губио са 1:0 . Зелено-бели су преокрет направили у последњих 13 минута, када су голове постигли Јеринић, Мијатовић и Марјановић.
Тренутно Задругар на 10. месту има 27 бодова, испред су Рибница и Дрина са по 28, док Дивци имају 29.
У дербију кола, у Крупњу, Рађевац и ваљевски Раднички одиграли су без голова.
Због оваквог расплета Рубрибреза следећег викенда игра најважнију утакмицу сезоне, јер се састаје са директним конкурентом у борби за опстанак, са Младости у Драчићу. Задругар дочекује Младост из Прњавора.

Comments are closed.