15 јануар 2018
Категорија Новости
15 јануара 2018,
 Off

Спортски савез општине Лајковац доделио је 14. јануара у Хали спортова признања најбољим спортистима, клубовима и колективима у 2017. години. Најбоља спортисткиња је Ивана Лазаревић, капитен одбојкашица Железничара, која је предводила тим од Друге лиге до Суперлиге, у којој са успехом игра шест година. Спортиста године је Иван Тејић, капитен кадетске селекције Фудбалског клуба „Партизан“ и репрезентивац Србије. Тејић је поникао у „Железничару“, а годину дана провео у лазаревачкој „Колубари“. На жалост, био је спречен да присуствује додели признања. Признање је примила његова мајка.

За најбољи спортски клуб проглашен је женски Одбојкашки клуб „Железничар“ који 2018. слави десет година постојања. Крајем 2017. освојили су Балкански куп и играли шеснаестину финала Купа изазивача, пласирали су се у финале националног купа, док су у Суперлиги Србије међу три најбоље екипе. Признање за најбољи клуб у име своје екипе примила је шеф стручног штаба Светлана Илић, тренутно и селектор репрезентације Аустрије. За најбољи спортски колектив проглашен је кошаркашки клуб „Железничар” који има и мушку и женску екипу, али је примат дат кошаркашицама које су одиграле сјајно полусезону у Првој Б лиги и претендују на виши ранг. Признање је примила Драгана Томић, капитен ЖКК „Железничар“.

Награде најбољим спортистима и клубовима уручили су председник општине Андрија Живковић, заменик председника Ненад Џајевић и члан Општинског већа Владан Костић.

Comments are closed.