23 мај 2021
Категорија Новости
23 маја 2021,
 Off

У организацији Одбојкашког савеза Србије и Одбојкашког савеза Републике Српске јуче је у Бијељини организовано свечано потписивање Протокола о сарадњи између клубова из Србије и Републике Српске.
Међу 11 клубова из Србије који су потписали протоколе о сарадњи налази се и лајковачки Железничар, који је представљала Ивана Лазаревић, спортски директор нашег суперлигаша. Жеља је успоставио сарадњу са екипом Пантер из Добоја.
Два савеза су у септембру прошле године најавила успостављање ближе сарадње одбојкаших клубова из Србије и Републике Српске у складу са обостраним интересима, а сада су то и озваничили. Челници ОСС и ОСРС су најавили могућност проширења сарадње на друге клубове у складу са будућим интересима клубова из Србије и Републике Српске.
Председник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић истакао је да сарадња траје од оснивања Одбојкашког савеза РС: „Садржај наше сарадње темељи се на унапређењу организације рада, укључујући и одбојкашке клубове, подизању нивоа стручног рада, орагнизацији семинара, кампова и такмичарских активности. За нас је то врло битно јер Одбојкашки савез Србије има веће резултате, богатије искуство, боље стручњаке и квалитетнију организацију рада, тако да постоји велика корист за одбојку у Републици Српској.“
Зоран Гајић, председник ОС Србије радује се потписивању протокола јер два савеза одлично сарађују 28 година, а очекује да то сада раде и клубови: „Јасно је да је клуб основна ћелија производње играча у колективним спортовима, тако да не би било репрезентативних успеха без клубова. Оно што већ добро радимо на нивоу савеза пробали смо да иницирамо да и клубови ураде. Неколико клубова већ има контакте, али очекујемо да формализовањем ове сарадње, пре свега у области трансфера стручног знања и заједничких акција, тренинга, утакмица, као и дружењем руководилаца, стручних штабова и играча дође до новог квалитета у клубовима Републике Српске.“
Протоколе о сарадњи потписали су:
ОК ПАРТИЗАН, Београд – ОК МОДРИЧА, Модрича
ОК ВОЈВОДИНА, Нови Сад – ОК ЉУБИЊЕ БАНКОМ, Љубиње и ОК РАДНИК, Бијељина
ОК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА, Београд – ОК БОРАЦ (М), Бања Лука и ОК ИНОВА (Ж), Бања Лука
ОК УБ, Уб – ОК ХЕРЦЕГОВАЦ, Билећа
ОК ВИЗУРА, Београд – ЖОК ЈАХОРИНА, Пале
ОК ТЕНТ, Обреновац – ОК ЛАКТАШИ, Лакташи
ОК ЈЕДИНСТВО, Ужице – ОК ХЕ НА ДРИНИ, Вишеград
ГЖОК СРЕМ, Сремска Митровица – ЖОК РАДНИК, Бијељина
ОК БЕОГРАД, Београд – ОК ГЛАСИНАЦ, Соколац
ОК ЖЕЛЕЗНИЧАР, Лајковац – ОК ПАНТЕР, Добој
ОК РИБНИЦА, Краљево – ОК ЈАХОРИНА, Пале
Свечаности су присуствовали Недељко Ћорић, министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Оливер Гачић, стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта Репбулике Српске, Милутин Поповић, председник Одбојкашког савеза Републике Српске, Зоран Гајић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Петар Богуновић, потпредседник ОСС и председник ОСВ, Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, као и представници 11 клубова из Србије и 13 клубова из Републике Српске.

Comments are closed.