11 новембар 2019
Категорија Новости
11 новембра 2019,
 Off

После 13. кола Колубарско-мачванске зоне врх табеле се прилично згуснуо и разлика између првих пет тимова није велика. Томе су допринели поједини резултати овог кола, али и претходних, међу којима издвајамо победе Жеље против тада водећих тимова Рађевца и Борца. У дербију последњег кола Рађевац је савладао Слогу са 2:0, Дивци су направили највеће изненађење победивши фаворизовани Борац усред Лешнице, док је Жеља поражен од Дрине у Љубовији. Сада Слога има 27, Рађевац и Борац по 26 бодова, Железничар 24, а Дрина 23 бода. После најновијег пораза, овог пута пред својим навијачима од Брезовице са 2:3, Задругар је на седмом месту са 19 бодова, а претекао га је ваљевски Раднички са бодом више.

Серија победа Железничара прекинута је у Љубовији, где је све боља Дрина славила са 3:0. Домаћин је повео већ у 5. минуту, голом Тинтора, који се најбоље снашао у шеснаестерцу након изведеног корнера. Упркос покушајима Жеље да сустигне резултат, утакмица је преломљена почетком другог полувремена када је Дрина за два минута постигла голове, стрелци су били Аврамовић у 55. и Илић у 56. минуту.

Легендарни стрелац Задругара Влада Јеринић није био довољан за преокрет домаћина против Брезовице. У прилично изједначеној игри гости су ипак прво полувреме завршили вођством од 2:0, затим су водили са 3:1, а Јеринић је у зауставном времену ублажио пораз на 3:2. Јеринић је голове постигао у 75. и 91. минуту, а Мијатовић у 39, Антонић у 41. и 83. минуту за госте.

Следеће недеље Железничар дочекује Дивце, док Задругар гостује у Љубовији.

Comments are closed.