21 август 2017
Категорија Новости
21 августа 2017,
 Off

Овог викенда почело је првенство Српске лиге Запад, а ФК Железничар претрпео је минималан пораз од 1:0 од Шумадије у Аранђеловцу. У доброј и изједначеној утакмици домаћи су победили голом Михајловића у 48. минуту, када је нападач Шумадије, после корнера, ударцем са пет метара савладао Танасијевића. Имали су Лајковчани неколико изгледних прилика, али их нису искористили. У финишу утакмице дошло је до кошкања, па су искључени Радивојевић из Железничара и Пајевић из Шумадије, као и тренер Аранђеловчана Радаковић, који се умешао да спречи инцидент. За Жељу су играли: Танасијевић, Милутиновић, Ђукетић, Радивојевић, Марјановић, Томић, Антић, Обрадовић, Томић (Гавриловић), Вукић (Павловић), Гајић.

Железничар је доста изменио састав у летњем прелазном року, нови фудбалери су:  Бојан Гајић – ФК Ибар (Рожаје), Перица Марјановић и Игор Милановић – ФК Јединство (Уб), Немања Гавриловић – ФК Дорћол (Београд),  Владимир Томић – ФК Мачва (Шабац), Никша Вујчић и Никола Милутиновић – ФК Прово (Прово), Марко Костић – ФК Трстеник ППТ (Трстеник), Алекса Обрадовић – ФК Раднички (Ковачи) и Никола Шакић – ФК Турбина (Вреоци).

Српска лига Запад ове године има чак 18 клубова јер је Конференција клубова западне групе Српске лиге помиловала Смедерево (било кажењено заједно са МИхајловцем враћањем у два ранга ниже због намештања утакмице) и вратила га у овај ранг такмичења, а онда је одлучено да лига има парни број клубова, односно 18, па је то место попунио Млади радник из Пожаревца. Управо је ваљевска Будућност-Крушик прве бодове освојила у Пожаревцу победом од 1:0, истим резултатом је убско Јединство савладало имењака из Ужица. Наредног викенда Жеља дочекује Карађорђе, Будућност Мокру гору, док Јединство гостује Златибору.

Овог викенда је стартовала и Зона Дрина. Задругар је у првом колу гостовао у Љигу и одиграо са Спартаком без голова 0:0.

Comments are closed.