8 мај 2021
Категорија Новости
8 маја 2021,
 Off

Иако је постојала нада да ће гостовање у Аранђеловцу бити једно од лакших и да ће донети три врло важна бода за опстанак, Железничар је доживео још један непријатан пораз. Шумадија, која је у претходних 29. кола забележила само три победе и одавно је изгубила све шансе за опстанак, победила је данас Лајковчане са 2:1.
Додуше, такође отписана Гружа савладала је Таково са 1:0, а када су у питању мечеви чији исход је битан за опстанак Жеље истим резултатом је Мачва у Богатићу победила Бане из Рашке. Сутра се у директном дуелу састају Јошаница и Тутин, Смедерево иде на ноге трећепласираној ариљској Будућности, а Сушица дочекује ужичку ГФК Слободу.
Видећемо шта ће се десити у сутрашњим мечевима, али, имајући у виду да постоје наговештаји да ће ове сезоне чак седам тимова испасти из Српске лиге Запад, јасно је да је „дизелка“ у врло незавидној ситуацији јер има најмање бодова у групи тимова који брину за опстанак (не рачунајући већ отписане Гружу, Шумадију и Бане).
Тренутно стање у доњој половини табеле, после некомплетног 29. кола: Таково и Тутин по 40, Сушица 39, Смедерево 38, Јошаница 34, Железничар 33, Гружа и Шумадија (Аранђеловац) по 16 и Бане из Рашке 7.
До краја првенства има још пет кола, а следеће недеље Железничар дочекује Будућност из Ариља. После тога следи гостовање у Богатићу, затим долази Гружа, онда меч у Јошаници и на крају у Лајковцу гостује будући прволигаш – Слога из Пожеге.

Comments are closed.