9 мај 2021
Категорија Новости
9 маја 2021,
 Off

Вероватно је данашње 25. коло Колубарско-мачванске зоне било кључно за опстанак Рубрибрезе у овом рангу такмичења. Не само да су испунили очекивања победом у Љигу против последњег Спартака (2:1), него су и остали резултати ишли на руку Брези – сви директни конкуренти данас су поражени. Уосталом, такав смо исход не само прижељкивали него и најавили прошле недеље. Још да у следећем колу код куће победе Раднички из Клупаца, претпоследњи тим на табели, и практично ће „оверити“ опстанак.
Није у Љигу ишло све глатко за Рубрибрезу, напротив – млада екипа Спартака је повела већ у 4. минуту голом Срећковића, а притом је играла и веома борбено. Лајковачки зонаш је изједначио у 43. минуту преко Стефана Стевановића, у право време јер је захваљујући том голу Рубрибреза ушла растерећенија у друго полувреме. Иако је гостујући тим од 73. минута играо са десет фудбалера због искључења Ђукића, већ после пет минута Мијушковић је постигао победоносни гол за Брезу.
Осим црвеног картона, судија Тодоровић из Лознице доделио је и седам жутих картона, од чега четири играчима Рубрибрезе. Некима су то и парни картони, па ће Бреза бити ослабљена у следећој, врло важној утакмици, тако да председник клуба Иван Стефановић упућује апел Савезу „да судијама укажу да се фудбал игра због клубова, а не због њих“. Стефановић наводи и да судије нису признале гол Рубрибрези јер лопта „наводно није прешла линију“.
Задругар је на свом стадиону са 5:0 декларисао једног од Брезиних конкурената, екипу Младости из Доњег Добрића. Врло лака победа зелено-белих, не само због тога што имају јачи тим, него и зато што су после пола сата водили са 2:0, тиме отворили противника, што им је омогућило да да краја буду убедљиви. Стрелци су били Милановић у 15, Гавриловић у 30, голман Танасијевић у 42. из пенала, Лукић у 63. и у штопер Марјановић у 90. минуту, који је постигао најлепши гол на утакмици. Додељено је пет жутих картона, од тога два Задругару.
Младост је у Драчићу поражена од одличног Врело Спорта са 2:1, док су ОФК Дивци, после Рубрибрезе, још једном победили у гостима – овог пута Раднички у Клупцима са 2:0. На тај начин сви Брезини конкуренти су данас поражени, захваљујући чему тренутно има шест бодова предности у односу на неке конкуренте.
Рубрибреза на 12. месту има 24 бода, Младост из Доњег Добрића 20, Младост из Драчића 18, колико и Раднички Клупци. Последњи на табели је Спартак из Љига са само пет бодова. Из лиге испадају два клуба.
Задругар у „мирној луци“ игра сасвим растерећено, али добро. Девети је на табели са 34 бода, једним мање од Рибнице и три више од љубовијске Дрине.
У врху табеле и даље је „мртва трка“ између Слоге из Богосаваца и Рађевца, који има бод више. Директан адуел два водећа тима је у 28. колу у Крупњу, мада ће Слога и следећег викенда бити на великом искушењу у Врелу.
У 26. колу следећег викенда Рубрибреза дочекује Раднички из Клупаца, а Задругар игра у Ваљеву против Радничког. Младост из Доњег Добрића дочекује Јединство из Владимираца, док Младост Драчић гостује Рибници.

Comments are closed.