14 март 2021
Категорија Новости
14 марта 2021,
 Off

ФК Железничар је пролећну сезону започео по систему вруће-хладно и успешније у гостима него на свом стадиону. У 20. колу Српске лиге Запад „дизелка“ је савладала Млади радник у Пожаревцу са 2:0. Голове су постигли Николић у другом и Раденковић у 51. минуту. Рани гол Жеље, на самом почетку утакмице, као и вођство од 2:0 на старту другог полувремена, значајно су утицали на исход меча у Пожаревцу.Железничар је освојио велика три бода и сада их има четири више од Тутина, који тренутно предводи групу од пет тимова у зони за испадање у нижи ранг. Али, има још пуно до краја првенства.
Шеф стручног штаба Јовица Дамњановић определио се за овај састав: Ранковић, Бошковић, Ђермановић, Митровић, Павловић, Раденковић, Ђукић (Петровић), Радибратовић (Матовић), Николић (Лакушић), Вујичић (Јевремовић), Стевановић.
Играчи лајковачког српсколигаша добили су чак шест жутих картона на овој утакмици (домаћи два), али је најважније да су одбранили одличан резултат.
Убско Јединство наставља са добрим резултатима, данас су добили Тутин са убедљивих 3:0. Будућност Крушик наставља са ремијима, још један меч без голова, овог пута са Таковом у Ваљеву. Интересантно је да је Трепча прегазила другопласирану Будућност Ариље са 5:1 и доспела до трећег места на табели, што говори колико је вредео реми Железничара са овом екипом. После ремија са Ариљцима у прошлом колу, Слога из Пожеге је наставила поход ка вишем рангу победом од 2:0 против Мачве из Богатића.
Слога има 52 бода, чак 14 више од ариљске Будућност и 16 више од Трепче и убског Јединства. Будућност Крушик је на осмом месту са 31 бодом. Лајковчани су и даље на 13. месту, али су се 26 бодова изједначили са Смедеревом и заостају три бода за Младим радником и Таковом. Следећег викенда Железничар дочекује ужичку Слободу, која је на деветој позицији са 31 бодом.

Comments are closed.