21 март 2017
Категорија Новости
21 марта 2017,
 Off

У недељу је у препуној Хали спортова у Лајковцу одржано званично државно првенство Србије у спортском плесу (стандардни плесови). Организација првенства била је у рукама Плесног клуба „РМП Колубара“ и Плесног савеза Србије, а под покровитељством Министарства за омладину и спорт Републике Србије и генералним покровитељством Општине Лајковац. Вечерњи део такмичења званично је отворио председник Општине Лајковац Андрија Живковић, који је финалистима уручио освојене дипломе, медаље и победничке пехаре. У фантастичној атмосфери и при рекордној посећености, Србија је добила нове шампионе државе у омладинској, старијој омладинској и сениорској категорији. Прваци државе у сениорској категорији постали су Јован Ратковић и Ана Дедовић из Плесног клуба „Беоденс“ Београд, који је дао шампионе и у конкуренцији старијих омладинаца и омладинаца. Најбољи пар у у старијој омладинској категорији су Сава Андрић и Луција Немарник, док је победнички пар у омладинској категорији Мартин и Маша Радуловић.

“На такмичењу у Лајковцу је учествовало 19 српских плесних клубова, са преко пет стотине такмичара. У вечерњем делу такмичења гледали смо најбоље плесне парове и формације. У најбољим плесним паровима ми нисмо директно имали “своје представнике” али треба поменути оне који су у нашем клубу провела више од 10 година, а сада због наставка школовања играју за београдске клубове. То су, пре свих, Ваљевка Марина Борозан која је са својим партнером освојила прво. место у престижној сениорској латино категорији и пар Симикић Немања и Тијана са освојеним четвртим местом на Државном првенству у категорији сениора. У категорији плесних латино формација и овога пута су “мале и велике Ваљевке” биле најбоље у млађим пионирима, омладинској и старијој омладинској категорији”, изјавио је Предраг Мићић, у име Студиа РМП Клуба и организатора овог плесног спектакла.

Осим државног првенства за ове три категорије синоћ је за млађу омладинску категорију одржан и Куп Србије у стандардним плесовима, у којем су прво место освојили Никола Поповић и Андреа Савановић из београдског плесног клуба “Аурора“. Србија је у недељу доказала да има такмичаре на завидном нивоу и да плес у Србији, као и његово котирање изван граница, итекако има будућност. Плесни савез Србије је презадовољан организацијом такмичења и атмосфером у којој су изабрани најбољи за ову годину, који ће Србију представљати на европским и светским првенствима у 2017. години. Лајковац се још једном доказао као добар домаћин и показао да у новој Хали спортова испуњава услове за организацију великих такмичења

 

Comments are closed.