18 март 2019
Категорија Новости
18 марта 2019,
 Off

Прва првенствена утакмица на новоизграђеном игралишту у Пепељевцу између домаћина и ФК Бањани завршена је убедљивом победом Пепељевца од 3:0. У питању је утакмица Окружне лиге Колубара. После 30 година првенствена утакмица одиграна је на на новом, модерном игралишту, изграђеном средствима општинског буџета. Андрија Живковић, председник општине Лајковац присуствовао је утакмици и том приликом изјавио:
-На велико задовољство мештана Пепељевца, и свих нас Лајковчана, ФК Пепељевац је коначно после 30 година дочекао да има свој фудбалски терен и да сви ови момци који су у клубу имају праве услове неопходне за најважнију споредну ствар на свету, а то је фудбал. Ја им желим да чувају и негују заједнички уложени труд и рад уложен у овај фудбалски терен и да доспеју временом у виши ранг такмичења. Пепељевац је једно од већих села у нашој општини, која доста улаже у спортску инфраструктуру, како у Лајковцу, тако и на сеоском подручју. Ми смо већ у фази пројектовања једне сеоске куће, која ће бити у склопу овог фудбалског игралишта, надамо се да ћемо већ за јесењи део првенства имати спремну сеоску кућу коју Пепељевац дуго чека. Свега овога не би било да нема активности месне заједнице и да нема представника Пепељевца који воле фудбал и упорни су по свим питањима, попут Аце Мештеровића, који се истински заложио да све ово заживи. Што се тиче општине и општинског руководства, сви они ће имати максималну подршку, тако да се надамо даљем бољитку и за Лајковац и за Пепељевац.
Перица Грујичић, председник Општинског фудбалског савеза, уручио је овом приликом домаћинима фудбалску лопту, као скроман и пригодан поклон у име савеза. У екипи ФК Пепељевац је седам стандардних играча из Пепељевца и намера је да се интензивно поради на омладинском погону клуба из редова мештана. Александар Савковић, председник ФК Пепељевац, који на овој функцији већ 11 година, рекао је да се клуб претходних 30 година мучио без адекватног терена и да су коначно сви напори уродили плодом. Изразио је захвалност општинском руководству и свима који су дали допринос на решењу овог проблема. Савковић оптимистички најављује и изградњу дугоочекиване сеоске куће, у склопу које ће бити просторије месне заједнице, фудбалског клуба, бифеа и вишенаменске сеоске сале. Председник клуба каже и да млади у Пепељевцу радо остају, као и то да у селу има пуно деце којима ће овај терен много значити. За прву првенствену утакмицу на новоизграђеном терену организатор је деци припремио мајице клуба и балоне.
Аца Мештеровић, мештанин Пепељевца и члан Општинског већа, који се максимално заложио за све ово, био је посебно видно задовољан:
-После 30 година муке и играња на другим теренима, успели смо да изградимо овај терен и да на овај начин мало оживимо село. Овај терен и потом сеоска кућа, значе пуно селу, посебно младима и деци. Све су то места за окупљање и друштвену активност у селу.
Првој утакмици на новом терену присуствовала је бројна публика, као и велики број гостију на прослави коју су мештани овом приликом приредили.

Comments are closed.